Puur comfort food, dat is deze super makkelijke Pasta ovenschotel met gehaktballetjes. Een heerlijk hartverwarmend receptje met de nodige pasta, gehaktballen, homemade tomatensaus en mozzarella. Alles wat je kan verwachten van een herfstig maaltje. En veel afwas gaan we ook niet hebben aan deze ovenschotel aangezien we alles in één pan maken. Een ovenschotel waarmee je ongetwijfeld gaat scoren en die gewoon op je weekmenu hoort.
Ik gebruikte voor deze ovenschotel mijn homemade tomatensaus. Een tomatensaus gemaakt in de oven, meer bepaald in mijn AEG SteamPro combi stoomoven. Ik gebruikte de combi functie hetelucht en vocht wat resulteert in de lekkerste saus bomvol smaak. Heb je ook die functie, zeker proberen (met de laagste vochtfunctie).
Klik hier voor het recept van mijn homemade tomatensaus uit de oven

Hoe maken we deze Pasta ovenschotel met gehaktballetjes?
Begin met het maken van de gehaktballen. Meng hiervoor gehakt met oregano, eitje, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van, ik maakte ze redelijk groot maar je kan ze ook kleiner maken. Zet deze even afgedekt in de koelkast.
Nu is het even snijwerk. Hak de ui en look fijn. Snij de paprika en courgette in kleine blokjes. Verhit een stoofpot of pan (die in de oven mag) met een royale scheut olijfolie. Stoof hierin eerste de ui en paprika aan voor zo’n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er vervolgens de look en paprikapoeder bij. Laat een minuutje mee bakken. Doe er vervolgens de orzo en courgette bij, laat nog een minuutje mee bakken. Giet er de tomatensaus bij samen met wat warm water (of bouillon). Kruid eventueel met nog wat peper en zout. Leg de gehaktballen in de saus en zet in de oven. Bak voor zo’n 30min in de oven.
Scheur dan de mozzarella in stukken en verdeel over de schotel. Bak nog eens voor zo’n 10min zodat de mozzarella kan smelten. Je kan eventueel de grill nog even opzetten voor een lekker korstje.


Pasta ovenschotel met gehaktballetjes
Ingrediënten
- 400 gr gemengd gehakt
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 1 ei
- 30 gr paneermeel
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 paprika
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 300 gr orzo pasta (= Griekse pasta)
- 1/2 courgette
- 400 gr tomatensaus (of passata)
- 1 bol mozzarella
Instructies
- Begin met het maken van de gehaktballen. Meng hiervoor het gehakt met de oregano, ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van. Ik maakte ze redelijk groot maar je kan ze ook kleiner maken. Leg ze even afgedekt in de koelkast.
- Pel de ui en hak fijn. Pel het teentje look, hak fijn.Snij de paprika in kleine blokjes.Snij de courgette in kleine blokjes.
- Verwarm de oven voor op 185 graden.Heb je een oven met combi functie stoom & hetelucht. Gebruik deze combi functie dan met de laagste vocht functie.
- Voeg een royale scheut olijfolie toe in een stoofpot (die in de oven mag) of pan. Bak hierin de ui en paprika eerst mooi aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan de look en gerookt paprikapoeder bij en laat nog een minuutje mee bakken.Doe er de (ongekookt) orzo en courgette bij, roer even en laat een minuutje mee bakken. Giet er de tomatensaus bij en 250ml heet water (of bouillon) Roer goed. Leg er de gehaktballen in en zet in de oven voor zo'n 30min. Na 30min scheur je de mozzarella in kleinere stukken. Leg dit bovenop de pasta en gehaktballen. Bak nog voor zo'n 10min. Je kan eventueel op het laatste nog even de grill opzetten. Eenmaal gebakken, serveer direct.
Top receptje!
De kinderen hebben er ook enorm van gesmuld
Dikke merci gaan we nog make
Ondertussen al 2x gemaakt, super lekker en zo makkelijk!
Dank u 🙏
Zalig recept! De kids waren er ook dol op
Bedankt voor het recept
Wat een fantastisch recept! Gaan we nog maken
Heerlijk gewoon en makkelijk!
Bedankt voor het receptje