Dit recept voor makkelijke Kip in romige tomatensaus is weer zo’n heerlijk maaltje voor op je weekmenu te zetten. Zo simpel, zo weinig ingrediënten, zo weinig afwas want alles wordt in één en dezelfde pan gemaakt en gewoon zo bomvol smaak. Een gerechtje om mee scoren zonder het jezelf moeilijk te maken, daar houden we toch van he! Het geheim van die lekkere romige tomatensaus is de mascarpone die we gaan toevoegen. Verder heel simpele ingrediënten zoals een ui, look, paprika, spinazie en homemade tomatensaus.
Wanneer de tomaten in het seizoen zijn, maak ik vaak mijn eigen tomatensaus en steek zo heel mijn diepvries vol. Degene die je zelf maakt, proeft toch altijd nog dat tikkeltje lekkerder. Je bepaalt zelf de smaken en kruiden. Het geheim van de lekkerste homemade tomatensaus? Je oven! Ja, we maken de saus in de oven door de tomaten en smaakmakers zoals look en ui rustig te bakken in de oven. Geloof mij, probeer het en je zal het verschil zeker proeven. Omdat ik een combi stoomoven heb (meer bepaald AEG SteamPro) gebruik ik de combi functie stoom & hetelucht. Heb je ook die functie, zeker proberen (met de laagste vochtfunctie).
Klik hier voor het recept van mijn homemade tomatensaus uit de oven
TIP! Geen tijd om homemade tomatensaus te maken, gebruik hier dan een kant-en-klare tomatensaus/passata
TIP! Je kan deze saus ook combineren met kalkoen, gehaktballetjes, zalm en witte vis.
Hoe maken we deze Kip in romige tomatensaus ?
Begin met de kipfilets te halveren zodat je twee dunne helftjes hebt. Bak deze mooi goudbruin langs beide kanten in een stoofpot of pan met wat olijfolie. Ik maakte hier een eenpansgerecht van dus alles in dezelfde pan of stoofpot in dit geval. De kipfilet hoeft nog niet helemaal gaar te zijn binnenin aangezien deze nog verder zal garen in de saus.
Terwijl de kip aan het bakken is, kan je de ui en look fijnhakken. Snij de paprika in kleine blokjes. Doe in dezelfde pan of stoofpot waarin je de kip hebt gebakkt opnieuw een scheut olijfolie (je hoeft de pan niet proper te maken). Stoof hierin de ui en paprika eerst mooi aan voor zo’n 5min. Roer regelmatig. Doe er dan de look en gerookt paprikapoeder bij. Bak nog een minuutje. Giet er de tomatensaus en wat water bij. Breng aan de kook en laat zo’n 15 a 20min zachtjes sudderen. Doe er dan de spinazie en mascarpone bij en laat deze rustig slinken en smelten. Roer goed. Proef en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipfilets in de saus en laat nog zo’n 8 a 10min rustig doorwarmen.
Kip in romige tomatensaus
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 1 grote ui
- 2 teentjes look
- 1 rode paprika
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 400 gr tomatensaus (of passata)
- 1 tl oregano
- 200 gr spinazie
- 200 gr mascarpone
- Peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Begin met de kipfilets te halveren zodat je 2 dunne helften hebt. Kruid deze met wat peper en zout. Je kan er voor kiezen om alles in 1 pan te maken, gebruik dan een stoofpot. Of bak de kipfilets in een gewone pan, maak de saus in een stoofpot.Bak de kip mooi goudbruin langs beide kanten in de stoofpot of klassieke pan (met wat olijfolie). De kipfilet hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, aangezien deze nog ietwat zal verder garen in de saus. Haal uit de stoofpot of pan. Terwijl je de kip bakt, kan je de ui pellen en fijnhakken. Pel ook de look en hak fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika, hak in blokjes.
- Verhit in de stoofpot een royale scheut olijfolie. Stoof hierin de ui en paprika eerst mooi glazig voor zo'n 5min. Roer regelmatig zodat deze niet bruin worden.Voeg de look en gerookt paprikapoeder toe. Roer en laat zo'n minuutje mee bakken. Giet er de tomatensaus en zo'n 50ml water bij en breng zachtjes aan de kook. Laat zo'n 15 a 20min zachtjes sudderen. Doe er dan de spinazie en mascarpone bij en laat beide rustig slinken en smelten. Roer goed. Proef en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipfilets in de saus en laat zo'n 8 a 10min doorwarmen. Serveer dan