Tonijnaardappelkoekjes

tonijnaardappelkoekjes

Heb je de vorige dag te veel puree gemaakt? Mij overkomt het elke keer. Gooi de puree zeker niet weg, de volgende dag kan je de puree verwerken in deze heerlijke en vlug te bereiden tonijnaardappelkoekjes. Deze koekjes zijn ideaal als lunch of avondmaal, serveer er salade bij en je hebt direct een voedzame maaltijd. Je ziet koken, hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn.

tonijnaardappelkoekjes
Ik heb in deze koekjes nog wat zongedroogde tomaatjes toegevoegd. Maar dit kan je ook weglaten.
De sjalot zou je eventueel kunnen vervangen door lente-ui.

tonijnaardappelkoekjes

Ingrediënten

  • 250gr aardappelpuree
  • 1 blikje tonijn +/- 180gr (uitgelekt)
  • zongedroogde tomaten (naar smaak)
  • 1/2 sjalot
  • 1 ei
  • panko
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Pel de sjalot, gebruik slechts de helft, snij fijn.
Snij enkele zongedroogde tomaatje in kleine blokjes.

Meng de sjalot met de puree, tonijn (uitgelekt) en zongedroogde tomaten. Zorg dat alles goed is gemengd.
Kruid met peper en zout.

Neem nu 2 borden of kommen.
Kluts in het ene bord het ei.
Strooi in het andere bord panko.

Maak kleine ronde koekjes/burgertjes van het aardappel-tonijnmengsel.
Haal de koekjes eerst door het eiermengsel en rol ze daarna door de manko. Zorg ervoor dat de koekjes overal een laag panko hebben.

Verhit een ruime pan met olijfolie.
Bak hierin de tonijnaardappelkoekjes aan beide kanten goudbruin.

tonijnaardappelkoekjes

Serveer de koekjes warm met een gemengde salade. Je zou ze eventueel ook kunnen serveren als hapje.

Smakelijk !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.