Heb je de vorige dag te veel puree gemaakt? Mij overkomt het elke keer. Gooi de puree zeker niet weg, de volgende dag kan je de puree verwerken in deze heerlijke en vlug te bereiden tonijnaardappelkoekjes. Deze koekjes zijn ideaal als lunch of avondmaal, serveer er salade bij en je hebt direct een voedzame maaltijd. Je ziet koken, hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn.
Ik heb in deze koekjes nog wat zongedroogde tomaatjes toegevoegd. Maar dit kan je ook weglaten.
De sjalot zou je eventueel kunnen vervangen door lente-ui.
Ingrediënten
- 250gr aardappelpuree
- 1 blikje tonijn +/- 180gr (uitgelekt)
- zongedroogde tomaten (naar smaak)
- 1/2 sjalot
- 1 ei
- panko
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Pel de sjalot, gebruik slechts de helft, snij fijn.
Snij enkele zongedroogde tomaatje in kleine blokjes.
Meng de sjalot met de puree, tonijn (uitgelekt) en zongedroogde tomaten. Zorg dat alles goed is gemengd.
Kruid met peper en zout.
Neem nu 2 borden of kommen.
Kluts in het ene bord het ei.
Strooi in het andere bord panko.
Maak kleine ronde koekjes/burgertjes van het aardappel-tonijnmengsel.
Haal de koekjes eerst door het eiermengsel en rol ze daarna door de manko. Zorg ervoor dat de koekjes overal een laag panko hebben.
Verhit een ruime pan met olijfolie.
Bak hierin de tonijnaardappelkoekjes aan beide kanten goudbruin.
Serveer de koekjes warm met een gemengde salade. Je zou ze eventueel ook kunnen serveren als hapje.
Smakelijk !!!