We zitten nog altijd volop in de rabarbertijd … Spijtig genoeg zal ik tot volgend jaar moeten wachten om zelf te kunnen oogsten. Wisten jullie trouwens dat rabarber eigenlijk een groente is? Ik niet … we blijven dus bijleren 🙂
Vaak wordt rabarber gebruikt in een crumble of taart, maar ik heb er deze keer een heerlijke frisse smoothie van gemaakt.
Het is wel aan te raden om het rabarbermengsel de avond ervoor te maken zodat het de hele nacht kan afkoelen. Dan hoef je de volgende ochtend gewoon een beetje yoghurt toe te voegen en je ontbijtje is klaar.
Ingrediënten (1 smoothie)
- 2 takken rabarber
- 2 sinaasappels
- 3 a 4 el honing
- 4el magere yoghurt
Bereidingswijze
Was de rabarber, probeer de takken een beetje te schillen en snij in stukjes van ongeveer 2cm.
Gebruik de zeste van 1 sinaasappel en snij fijn.
Pers beide sinaasappels uit.
Doe het sap en de beste bij de rabarber in een kookpot. Voeg hierbij ook de honing. Meng goed.
Zet op een zacht vuurtje en laat de rabarber ongeveer 20min zachtjes sudderen (niet koken) tot hij zacht is.
Laat de rabarber helemaal afkoelen.
Doe de afgekoelde rabarber in een blender samen met de yoghurt en mix glad. Voeg naar smaak nog een beetje honing toe.
Geniet er van !