Thaise kipgehaktballetjes in currysaus

Thaise kipgehaktballetjes in currysaus

Kruidige kipballetjes, een pittig currysausje en noodles … een lekker, smaakvol en vooral super simpel gerechtje om doordeweeks op tafel te toveren. Een gerechtje met Aziatische toetsen, een beetje pikant maar niet “te” zodat zowel groot als klein van deze Thaise kipgehaktballetjes in currysaus kan smullen.
In de rode currysaus zit naast de standaard currypasta en kokosmelk ook passata om het pikante wat weg te nemen. Je kan eigenlijk bijna al zeggen dat dit de Thaise versie is van onze bekende “balletjes in tomatensaus”.

Thaise kipgehaktballetjes in currysaus

Een receptje dat zich ook weer perfect leent tot “meal preppen”, iets wat ik maar al te graag doe. Niets zo handig dan na je werkdag, amper nog iets te hoeven doen om eten op tafel te toveren. Gewoon opwarmen en smullen, smullen van een gezond voedzaam maaltje!
Bij dit gerechtje, kan je bijna alles op voorhand al maken, enkel de noodles kan je best a la minute nog even afkoken.

Thaise kipgehaktballetjes in currysaus
Thaise kipgehaktballetjes in currysaus

Ingrediënten (4 personen)

  • 450gr kippengehakt (of gewoon gehakt)
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2tl gember (geraspt)
  • 1 teentje look
  • 2 paksoi
  • 40gr rode curry (pasta)
  • 400ml kokosmelk
  • 200ml passata
  • 500ml kipbouillon
  • 2el vissaus
  • 1el honing
  • 2el fijngehakte koriander of basilicum
  • 250gr noodles
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Begin met het maken van de kipgehaktballetjes.
Hak de lente-uitjes fijn.
Pe de look en hak fijn.
Meng het gehakt met de fijngehakte lente-uitjes, look, fijngeraspte gember, peper en zout.
Rol balletjes van het mengsel.

Haal de bladeren van de paksoi van elkaar en snij het harde onderste weg.

Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
Bak de balletje mooi rondom goudbruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin.
Schep de balletjes uit de pot.
Voeg de paksoi bladeren toe aan dezelfde pot (je kan eventueel wat olijfolie toevoegen) en stoof even aan zodat de bladeren slinken. Schep uit de pot en zet even opzij.

Voeg een scheutje olie toe in dezelfde stoofpot en voeg de rode curry pasta toe, laat zo’n 2min mee bakken. Giet dan de kokosmelk, passata, kippenbouillon, vissaus en honing bij in de stoofpot. Roer even. Voeg de kipgehaktballetjes en paksoi ook toe en laat zachtjes sudderen tot de balletes mooi gaar zijn.

Ondertussen kan je de noodles bereiden zoals vermeld op de verpakking.

Serveer de noodles met de gehaktballetjes, paksoi en de currysaus

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.