Al wie nu denkt, oh nee ik ga dit zalige ijs niet kunnen maken want ik heb geen ijsmachine … wel goed nieuws voor dit ijs heb je geen ijsmachine nodig! Het is echt een doodsimpel receptje waarbij je mascarpone mengt met room, gecondenseerde melk, wat vanille en een zalige compote van geroosterde rabarber en aardbei.
Ik was op dit receptje van gebotst van één van mijn favoriete blogsters/food styliste / food photographer namelijk Emma Duckworth Bakes. Zij maakt echt de lekkerste taartjes, cakejes en andere zoetigheden. Op Instagram deelt zij handige tips & tricks qua styling en fotografie. Elk van haar receptjes zijn steeds pareltjes die super makkelijk te maken zijn. Dit super easy ijs is er ook weer zo’n eentje uit haar collectie. En met een rabarberplant volop in de bloei in onze moestuin was dit echt een match om te maken.
Ingrediënten
- 300gr aardbeien
- 200gr rabarber
- 3el honing
- 1/2tl geraspte verse gember
- 1 blik gecondenseerde melk (=397gr)
- 350ml room
- 250gr mascarpone
- 1tl vanille essence
- 5 krokante wafeltjes + extra (type krokante boterwafeltjes van Jules de Strooper)
Bereidingswijze
Begin met het roosteren van het fruit.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwijder het kroontje van de aardbeien, halveer ze en leg in een ovenschaal.
Snij de rabarber in blokjes van zo’n 2cm en doe ook in de ovenschaal.
Giet de honing over het fruit en voeg ook de geraspte gember toe. Meng even.
Rooster het fruit voor zo’n 15min tot het fruit mooi zacht is.
Je kan er nu voor kiezen om het fruit en het sap in een blender te doen en glad te mixen ofwel zo te laten als je graag nog kleine stukjes aardbei en rabarber hebt.
Laat dit mengsel volledig afkoelen.
Doe de mascarpone, vanille en de gecondenseerde melk in een mengkom.
Mix tot een gladde crème.
Voeg de room toe en klop even op hoge snelheid tot het mengsel zachte pieken begint te tonen.
Neem een diepe ovenschaal en giet hierin de helf van het room-mascarpone mengsel. Verdeel daarover de helft van het aardbeien-rabarber mengsel, spreid een beetje uit.
Giet hierover de rest van het room-mascarpone mengsel en als laatste de rest van het aardbeien-rabarber mengsel. Spreid nog wat uit.
Verkruimel de koekjes en strooi deze over de ovenschaal.
Net voor minstens 4 a 6h in de diepvries
Haal zo’n 5 a 7min voor het serveren uit de diepvries
Serveertip > Als je nog wat koekjes over hebt, serveer het ijs dan tussen 2 van zo’n koekje = ice cream cookie sandwich