Taco’s met surimi, mango en guacamole

Taco's met surimi, mango en guacamole

Op en top zomerse taco’s waar je amper werk aan hebt, klaar in minder dan 30min en waanzinnig lekker. Wat moet je nu nog meer hebben op een vrijdag (of eender welke avond) dan deze taco’s met surimi, mango en guacamole? Doe daarbij nog een lekker fris drankje, wat leuk gezelschap, een zomers weertje en je hebt de ingredienten voor een topavond!
Je kan deze taco’s serveren als een hapje maar kan ook perfect als hoofdmaaltijd, een maaltje waar zowel groot als klein van zullen smullen.

Taco's met surimi, mango en guacamole

Vaak worden taco’s gemaakt met kip of gehakt, altijd een topper.
Ik koos deze keer voor surimi. Surimi … dat is toch “fake” krab? Wordt dat niet gemaakt van vis restanten? En ongezond?
Allemaal vooroordelen als we het woord surimi horen, ben er ook zelf schuldig aan. Toch eet ik het super graag, vooral dan in de bekende surimisalade met een gekookt eitje en wat mayo en/of griekse yoghurt.

Maar wat is surimi nu echt? Is het echt ongezond?
Wel, surimi wordt niet gemaakt van vis restanten, wel van witvis.
En witvis is enorm proteïnerijk, is cholesterolbrij en laag in calorieën (100gr surimi bevat slechts 100 calorieen).
Surimi staafjes bevatten 40% visvlees, 30% water en de andere ingredienten worden gebruikt om het product de juiste vorm en smaak te geven. Tijdens het productieproces worden natuurlijke krab smaakstoffen toegevoegd waardoor het eindproduct erg hard lijkt op krab.

Taco's met surimi, mango en guacamole

En wat ook handig is, is dat je het meteen kan gebruiken. Je hoeft surimi niet meer te koken of te bakken. Je kan het direct verwerken in een gezonde salade of een soep mee afwerken …
Je ziet surimi is echt niet slecht of ongezond. Surimi is lekker, gezond, veelzijdig, goedkoop en super lekker in dit taco receptje!

Taco's met surimi, mango en guacamole

Ingredienten (4 personen – hoofdgerecht)

 • 4 wraps (of krokante tacoschelpen)
 • 200gr surimi
 • 1 mango
 • 1/2 rode paprika
 • 1 rode ui
 • 1/2 limoen
 • 1el fijngehakte bieslook
 • 1el fijngehakte peterselie
 • 2 avocado’s
 • 3el griekse yoghurt
 • Peper en zout

Bereidingswijze

Snij de surimi in kleine blokjes.
Schil de mango en snij in kleine blokjes.
Snij de paprika in kleine blokjes.
Pel de rode ui en hak fijn. (de ene helft gaat bij de salade – de andere helft bij de guacamole)
Meng de surimi met de mango, paprika, de helft van de rode ui, het sap van een halve limoen, bieslook, peterselie en peper en zout.
>Dit kan je makkelijk al een paar uur op voorhand maken en bewaar koel in de koelkast.

Voor de guacamole, doe het vruchtvlees van de avocado’s in een blender samen de griekse yoghurt, de halve rode ui, peper en zout. Mix tot een glad papje.

Doe ongeveer 2el van de surimi salade op een wrap en werk af met wat guacamole.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.