Puddingtaart met abrikozen

Puddingtaart met abrikozen

Een heerlijke crunchy bladerdeegkorst, een lekker romige vanillepudding als vulling afgewerkt met zomerse abrikozen … dit kan alleen maar een toptaartje zijn!! Deze puddingtaart met abrikozen is gewoon te zalig voor woorden. Elk hapje van deze taart was genieten en helemaal niet moeilijk om te maken.  Soms moet je het jezelf niet te moeilijk maken. Dus deze keer koos ik eens niet om zelf deeg te maken, maar gewoon voor bladerdeeg uit de winkel. Dat krokante bladerdeeg past perfect bij die heerlijk romige vanillepudding. 

Puddingtaart met abrikozen

En als het seizoen van de abrikozen voorbij is, dan kan je de abrikozen ook perfect vervangen door appelen en/of peren.

Puddingtaart met abrikozen
Puddingtaart met abrikozen

Ingredienten

  • 1x bladerdeeg
  • 500ml melk
  • 6 eidooiers
  • 100gr suiker
  • 20gr maizena
  • 15gr bloem
  • 1 vanillestokje
  • 6 a 7 abrikozen
  • 2el rietsuiker
  • Extra : Taartvorm + bakbonen (of linzen of rijst)

Bereidingswijze

Begin met het maken van de vanillepudding.
Doe de melk in een kookpotje samen met de zaadjes van de vanillestok en de lege vanillestok. Breng aan de kook. Als dit eenmaal kookt, haal van het vuur en laat 15min staan zodat de vanillesmaak in de melk kan trekken.

Roer ondertussen de eidooiers los metde suiker, maizena en bloem tot een mooi glad papje. Giet hierbij 1/3 van de warm melk en meng goed tot een mooie gladde massa. Giet dit mengsel in de kookpot bij de rest van de melk en zet terug op een zacht vuur. Laat al roerend de pudding indikken.
Als je luchtbellen naar boven ziet komen en de pudding is mooi ingedikt. Haal van het vuur. Giet de pudding in een ruime schaal en leg meteen een vel plasticfolie op de pudding zo zal er geen harde vel op de pudding komen. Laat de pudding volledig afkoelen.
>De pudding kan je makkelijk al één dag op voorhand maken.
*
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg de taartvorm met het bladerdeeg. Snij het overtollige deeg weg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Leg een vel bakpapier op het deeg, doe hierin de bakbonen (linzen of rijst). Bak de bodem blind voor 15min.

Ondertussen, kan je de abrikozen halveren en de pitten verwijden.
Roer de vanillepudding los.

Haal de bodem uit de oven. Verwijder voorzichtig de bakbonen en het bakpapier. Vul de taartvorm met de vanillepudding.
Duw voorzichtig de abrikozen (met de snijkant naar boven) in de pudding. Strooi hierover de rietsuiker.
Bak de taart nog eens 25 a 30min.

Haal uit de oven en laat afkoelen.
De taart is op haar best dat ze nog wat lauw is.

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.