Plaattaart met zalm, courgette en ricotta

Plaattaart met zalm, courgette en ricotta

Niets zo leuk dan ‘s ochtends door de tuin te wandelen richting moestuin om enkele van je eigen geteelde groentjes te kunnen oogsten. Ja, het moestuin project was een succes dit eerste jaar. De verwachtingen waren niet hoog maar door heel veel liefde en zorg van de BF hebben we kunnen smullen van eigen aardbeien, spinazie, sla, venkel en courgette. Momenteel zijn we ook volop in spanning naar de eerste tomaten, die volop aan het groeien zijn. Maar voor dit receptje van plaattaart met zalm, courgette en ricotta werkte ik dus met mijn eigen geteelde courgettes. Dus dit taartje smaakte extra lekker.

Plaattaart met zalm, courgette en ricotta

Die courgetteplant is gewoon onstopbaar, elke dag ontdek ik wel een nieuwe scheut of bloem. Dus mensen wees gewaarschuwd, er zit een courgette spam aan te komen en het begint bij deze easy peasy plaattaart.   

Plaattaart met zalm, courgette en ricotta

Ingredienten (2 a 3 personen)

  • 1x bladerdeeg
  • 250gr ricotta
  • 2el Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
  • 1tl oregano
  • 1 courgette
  • 100gr doperwtjes (diepvries)
  • 300gr zalmfilet
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Extra om erbij te serveren : salade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.

Kook de erwtjes in licht gezouten water voor ongeveer 3 a 4min. Giet af, spoel direct met koud water en laat goed uitlekken.
Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas, oregano en een snuifje peper en zout.
Snij de courgette in heel dunne plakjes (met mandoline of dunschiller). Meng de plakjes met wat olijfolie en peper en zout.
Snij de zalmfilet in kleine blokjes.

Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat.
Maak rondom een lichte inkeping op ongeveer 1cm van de rand. Let op, snijd het deeg niet helemaal door. De inkeping zorgt voor de randjes.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Je kan nu eventueel de rand inwrijven met eigeel of melk.
Wrijf het bladerdeeg in met het mengsel van ricotta, blijf 1cm van de rand af. Verdeel hierover de erwtjes, blokjes zalm en de plakjes courgette.
Bak de plaattaart ongeveer 20 a 25min in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gaar is.

Serveer direct met eventueel een salade.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.