Taco’s met gehakt en kaas

Deze Taco's met gehakt en kaas zijn ideaal om het weekend mee in te gaan! Heerlijk kruidig gehakt, de nodige kaas en een lekker sausje op basis van zure room. Een super makkelijk recept dat je op slechts 30min op tafel hebt staan.
Naar recept gaan

Geen beter moment van de week dan een vrijdagavond om taco’s klaar te maken! Deze taco’s met gehakt en kaas zijn de perfecte afsluiter van de werkweek en ideaal om het weekend te starten. Krokante taco schelpen die we gaan vullen met een heerlijk kruidig gehaktmengsel en natuurlijk is er ook de nodige kaas van de partij. Bij taco’s hoort ook een dipsausje, meestal gaan we voor een guacamole. Nu niet, ik maakte er een lekker fris sausje bij op basis van zure room bij.

Ik koos in dit recept dus duidelijk voor taco schelpen, ik kies eigenlijk bijna altijd voor de schelpen. In de meeste gevallen wordt er een tortilla en wrap gebruikt maar ik vind deze altijd wat slap. Dus daarom ben ik voor de schelpen gegaan. Deze kan je trouwens in de meeste supermarkten wel vinden. Natuurlijk kan je ook gewoon voor een tortilla of wrap kiezen.

Een taco hoort gevuld te worden met lekker kruidig gehakt. Aangezien ik dit receptje al meermaals ondertussen heb gemaakt, speel ik wel eens met de kruiden (die ik in huis heb). Gewoon met wat gerookt paprikapoeder en oregano (eventueel nog wat komijnpoeder als je dit in huis hebt) kan je toch al de nodige smaak geven aan het vlees. De meeste supermarkten hebben ondertussen ook al speciale taco kruidenmixen dus deze zou je ook perfect kunnen gebruiken. Zelf gebruik ik ook vaak de “Gringo taco” kruidenmix van Mill&Mortar (paprika, komijn, peper, look, oregano en chili).

Deze Taco's met gehakt en kaas zijn ideaal om het weekend mee in te gaan! Heerlijk kruidig gehakt, de nodige kaas en een lekker sausje op basis van zure room. Een super makkelijk recept dat je op slechts 30min op tafel hebt staan.

Hoe maken we deze taco’s met gehakt en kaas?

We beginnen met het fijnhakken van een ui en look. Verhit een ruime hoge pan met een scheutje olijfolie en stoof hierin de ui eerst glazig. Doe er dan het gehakt bij en bak mooi rul. Nu gaan we de kruiden toevoegen namelijk de fijngehakte look, gerookt paprikapoeder, oregano en cayennepeper. Laat een minuutje mee bakken. Doe er de tomatenpuree bij, roer goed en laat nog eens een minuut mee bakken. Giet er de bouillon bij en laat zo’n 10min zachtjes sudderen zodat het vocht kan worden opgenomen/weggekookt worden.

Vervolgens voegen we stukjes kerstomaat toe en roomkaas. Roer even en laat de roomkaas smelten. Je vulling is nu klaar.
Vul de taco schelpen met het gehakt mengsel en leg op een beklede ovenschaal. Probeer de taco’s rechtop te zetten. Strooi er de geraspte kaas over en bak voor zo’n 10min in de oven.
TIP! Je kan eender welke geraspte kaas gebruiken. Wil je iets meer smaak, kies dan voor cheddar kaas.

Voor het zure room dipsausje, doe zure room, mayonaise, peterselie, bieslook, peper en zout in een blender en mix tot een glad sausje.
Als de taco’s gebakken zijn, serveer met het dipsausje.

Deze Taco's met gehakt en kaas zijn ideaal om het weekend mee in te gaan! Heerlijk kruidig gehakt, de nodige kaas en een lekker sausje op basis van zure room. Een super makkelijk recept dat je op slechts 30min op tafel hebt staan.
Deze Taco's met gehakt en kaas zijn ideaal om het weekend mee in te gaan! Heerlijk kruidig gehakt, de nodige kaas en een lekker sausje op basis van zure room. Een super makkelijk recept dat je op slechts 30min op tafel hebt staan.

Taco’s met gehakt en kaas

Deze Taco's met gehakt en kaas zijn ideaal om het weekend mee in te gaan! Heerlijk kruidig gehakt, de nodige kaas en een lekker sausje op basis van zure room. Een super makkelijk recept dat je op slechts 30min op tafel hebt staan.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang hapje, Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 500 gr gehakt
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 70 gr tomatenpuree
  • 100 ml kipbouillon
  • 150 gr kerstomaten
  • 100 gr roomkaas
  • 8 a 12 taco schelpen (of wraps/tortilla's)
  • 100 gr geraspte kaas (naar keuze – cheddar kaas zal de meeste smaak geven)
  • Olijfolie

Zure room dipsausje

  • 175 gr zure room
  • 1 el mayonaise
  • 1,5 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het pellen van de ui en hak fijn.
    Pel de look en hak ook fijn.
    Snij de kerstomaten in kwarten
  • Verhit een ruime hoge pan met een scheut olijfolie en stoof hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg het gehakt toe en bak rul.
    Doe er de look, paprikapoeder, oregano en cayenneper bij. Roer goed en laat 1min mee bakken. Vervolgens voeg je de tomatenpuree toe, roer goed en laat nog eens een minuutje mee bakken.
    Voeg de bouillon toe en laat nu zo'n 10min zachtjes sudderen tot al vocht is opgenomen/weggekookt.
    Doer er de kerstomaten bij en de roomkaas. Roer even en laat de roomkaas rustig smelten.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Beleg een ovenschaal met bakpapier
  • Vul de tacoschelpen met het gehakt en leg in de ovenschaal. Probeer de schelpen ietwat rechtop te zetten. Strooi er nu de kaas over.
    Zet in de oven voor zo'n 8min.
  • Ondertussen kan je het zure room dipsausje maken.
    Hiervoor dien je enkel alle ingredienten in een blendertje te doen en glad te mixen.
  • Serveer de taco's met het dipsausje.
    Smakelijk
Trefwoord gehakt, kaas, roomkaas, taco, zure room

4 thoughts on “Taco’s met gehakt en kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.