Friday night = Taco night!
Weer een tijdje geleden dat hier nog eens taco’s op tafel hebben gestaan. Tijd om daar nog eens verandering in te brengen! Taco’s staan nu eenmaal synoniem voor easy comfort food zonder al te veel poespas, iets wat perfect past bij een vrijdag!
Er staan op deze blog al enkele receptjes voor dit typisch Mexicaanse gerechtje meer bepaald eentje met vis, een versie met varkenshaasje en een veggie versie met geroosterde bloemkool. En daar komt nu deze “easy peasy’ zomerse versie bij met gegrilde stukjes kip en een pittige aardbeien salsa. Klinkt niet enkel heerlijk, ze zijn ook effectief om duimen en vingers van af te likken.
Eindelijk nog eens een taco receptje op de blog en daar moet ik Bart van de blog Roeckiesworld voor bedanken. Hij inspireerde mij vorige maand met z’n taco receptje tijdens een event van Unilever.
Een bloedhete dag in juni, hartje Berchem in de unieke Industriële site Pakt met gerenoveerde pakhuizen en surplus een daktuin van 1800m² waarop je een waanzinnig uitzicht hebt over de stad.
Na een interessante presentatie over foodtrends, kregen we 4 workshops voorgeschoteld van de “foodmerken” van Unilever nl. Knorr, Becel, Hellman’s en Solo. Aan eten dus geen gebrek, gelukkig maar want 1h30 in de file te hebben gestaan had ik echt wel nood aan eten, lekker eten!
Het begon met een typisch Viëtnamese Pho klaargemaakt met de bouillon van Knorr door Huibrecht Berends van Bun. Van de soep gingen we naar de boter meer bepaald de nieuwe plantaardige margarines van Becel met onder andere avocado-olie (één van mijn favorieten tegenwoordig) of walnootolie.
Van de boter naar de mayonaise nl. de mayonaise van Hellman’s die Gilles Draps (Gilles maakt de meest smakelijke mouthwatering foodfoto’s die je maar kan indenken) gebruikte tussen z’n Club Sandwich. Bwa ja, een club sandwich dat is wat brood met spek, tomaat, sla en ei. Ja dat is het normaal, maar Gilles toverde die sandwich om tot eentje die een Michelin ster zou moeten verdienen. Zuurdesembrood, traag gegaard buikspek, l’oeuf parfait (ei gestoomd op 62 graden durende 1h30), ijsbergsla, tomaat, gruyère kaas, avocado en mayonaise. Ja, begin maar al te kwijlen 🙂
En als dat nog niet genoeg was, was er de taco van mijn mede-Solo-blogger Bart. Een simpele no-nonsense taco met gehakt, tomatensausje, mango en sla … meer hoef je echt niet te hebben om lekker voedzaam te eten zonder te veel poespas. That’s how we like it!
En die niet te veel poespas zit ook verwerkt in dit taco receptje met kip en aardbeiensalsa. Misschien niet dezelfde ingredienten als die van Bart, maar ook hier spat de yumminess van af.
Ingrediënten (4 personen)
- 3 kipfilets
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2tl komijnpoeder
- 1 limoen
- 400gr aardbeien
- 1/2 rode ui (fijngesneden)
- 1/2 rode peper (fijngesneden)
- enkele blaadjes koriander (naar smaak)
- Feta
- Tortilla’s of tacoschelpen
- Peper en zout
- Boter/ Olijfolie
Bereidingswijze
Snij de kipfilet in kleine blokjes.
Doe hierbij de chilipoeder, komijnpoeder, de zeste van 1 citroen, peper en zout. Meng goed en zet even opzij.
Maak ondertussen de aardbeiensalsa.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij de aardbeien in kleinere blokjes.
Doe hierbij de fijngesneden rode ui, rode peper en enkele blaadjes koriander. Breng op smaak met peper en zout en +/- 2el limoensap.
Meng voorzichtig en zet in de koelkast.
Verhit ondertussen een pan met een klontje boter of olijfolie.
Bak hierin de blokjes kip mooi goudbruin.
Verwarm ondertussen de tortilla’s of tacoschelpen in oven/ microgolfoven.
Als de kip gaar is, kan je de taco’s gaan samenstellen.
Neem een tortilla of tacoschelp, leg hierop enkele blokjes kip gevolgd door wat aardbeiensalsa. Verkruimel hierover nog wat feta en serveer direct.
Smakelijk!