Oh Jeej … weer een nieuw stoofpotje op de blog, nu eentje met kip, aardappelen en garam masala. Dit soort van eten hoort nu eenmaal bij de winter, van dit soort eten hou ik gewoon “real comfort food” en staat daarom bijna elke zondagnamiddag hier te pruttelen in m’n keuken. Ik hou van stoofpotjes gewoon omdat ze steeds zo smaakvol zijn, zo hartverwarmend en zo makkelijk op voorhand te maken. Eigenlijk is het een must om dit op voorhand te maken om de smaken helemaal tot z’n recht te laten komen.
In dit stoofpotje vind je 2 vertrouwde ingrediënten terug, aardappel en kip,
en misschien één ietwat onbekend element namelijk garam masala.
Deze laatste gaat heel het stoofpotje de nodige kracht, punch en spiciness geven.
Maar wat is garam masala?
Simpel, een geroosterde mengeling van specerijen waaronder koriander, komijn, kaneel, anijs, karwijzaad …
Wees gerust, je hoeft deze niet allemaal in aparte potjes in huis te halen,
sommige supermarkten (o.a. Albert Heijn) hebben dit in hun kruidenaanbod.
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes look (fijngehakt)
- 2el tomatenpuree
- 2tl gember (fijngeraspt)
- 2tl garam masala
- 2tl komijnpoeder
- 2tl kurkuma
- +/- 600ml bouillon
- 200ml passata
- 400gr krieltjes (gehalveerd)
- Peper en zout
- Olijfolie/boter
Bereidingswijze
Verhit een ruime stoofpot met een scheutje olijfolie/boter.
Fruit hierin de fijngehakte ui; look en gember aan. Roer regelmatig.
Als de ui mooi glazig is, voeg de tomatenpuree, garam masala, komijnpoeder, en kurkuma toe.
Laat kort meebakken.
Voeg dan de kip, bouillon en passata toe.
Meng nog even kort en zet op een heel zacht vuurtje.
Laat 1h zachtjes sudderen.
Haal dan de kip uit de pot en scheur/snij in kleinere stukjes en voeg terug toe aan de stoofpot.
Voeg de gehalveerde krieltjes toe en laat nog eens 40min zachtjes sudderen.
Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe als de saus te dik zou zijn.
Serveer eventueel met wat verse koriander en naanbrood.
Smakelijk!