Een bekend dessert in Amerika, nog ietwat onbekend hier bij ons
en dan heb ik het over deze cobbler met granaatappel en frambozen.
Cobbler is vergelijkbaar met een crumble, onderaan heb je ook heerlijk laagje warm fruit
en ipv een crunchy crumble komt er een deeglaagje op het fruit.
Eenmaal gebakken lijkt het op een laagje cake bovenop het warme fruit.
Dat klinkt toch gewoon al heerlijk en dat is het ook!
Net zoals bij een klassieke crumble kan je volop variëren met welk fruit je gebruikt.
Ik koos voor deze cobbler voor frambozen en granaatappelpitten, lekker fris en zurig bij dat zoete laagje cake. Het is dan misschien geen seizoen voor frambozen maar je kan hiervoor perfect diepvries frambozen gebruiken.
Of vervang de frambozen door blauwe bessen of stukjes appel … of binnenkort wanneer de lente weer in het land is met rabarber en aarbei.
Of nog iets verder weg tijdens de zomer met verse bessen, abrikozen, perziken, …
Met een cobbler heb je echt 101 verschillende mogelijkheden!
Ingrediënten
- 190gr frambozen (vers of diepvries)
- 2 granaatappels (pitten)
- 75gr + 110gr suiker
- 260gr patisseriebloem
- 3tl bakpoeder
- 180gr (koude) boter
- 1 vanillestok
- 160ml karnemelk
- handvol amandelschaafsel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor 175 graden.
Vet een ovenschotel in met een beetje boter.
*
In een aparte kom meng de frambozen, de helft van de granaatappelpitten en 75gr suiker.
Doe alvast in de ovenschotel
*
Doe de patisseriebloem, 110gr suiker, bakpoeder, boter en de zaadjes van de vanillestok in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en meng/mix tot je kleine kruimeltjes krijgt.
Voeg de karnemelk toe en meng tot een mooi ietwat plakkerig deeg.
Voeg de rest van de granaatappelpitten toe en meng nog even kort.
Verdeel het deeg bovenop het fruit in de ovenschaal, duw een beetje aan.
Verdeel hierover het amandelschaafsel.
Bak de cobbler ongeveer 40 a 45min tot hij mooi goudbruin is.
Serveer lauw of warm en eventueel met een bolletje vanille-ijs
Smakelijk!