Mocktail met passievrucht en citrus

Mocktail met passievrucht en citrus

Nog exact één week en tournée minérale zit er weer op …
en ik breng jullie nog wat inspiratie in de vorm van deze mocktail met passievrucht en citrus.Voor mij zet  zich tournée minérale daarna gewoon door omdat ik geen alcohol drink, of zal ik het anders zeggen ik lust gewoon geen alcohol. Ja, dat lees je goed… ik lust geen alcohol. Nee, ook geen wijn of champagne of cava. Het kan ;-)! Dus voor mij is het dag in dag uit tournée minérale!

Mocktail met passievrucht en citrus

Een actie die ik alleen maar kan aanmoedigen alleen al omwille van het feit dat je tegenwoordig kan aperitieven met een lekkere mocktail ipv een doodsaai watertje of appelsiensapje. De opkomst van de mocktail dankzij tournée minérale is iets wat ik de laatste 2 jaar echt heb zien openbloeien en ik juich het alleen maar toe. En niet meer enkel tijdens de maand februari maar gewoon het ganse jaar door.

Mocktail met passievrucht en citrus

Je hoeft echter niet speciaal op restaurant of café te gaan om een lekkere mocktail voorgeschoteld te krijgen. Je kan deze ook makkelijk thuis zelf maken en deze is echt mijn favoriet op basis van sinaasappelsap, citroensap en passievrucht aangevuld met tonic. Ondertussen zijn er ontelbare tonic’s op de markt maar voor deze mocktail met citrus, koos ik ook voor een tonic met citrussmaak nl. Fever Tree Clementine Cinnamon.
Je kan dit natuurlijk ook met een andere smaak van tonic proberen.

Mocktail met passievrucht en citrus

Mocktail met passievrucht en citrus

Ingrediënten (+/- 4 mocktails)

  • 12 passievruchten
  • 2 citroenen (sap)
  • 7 a 8 sinaasappels (sap)
  • 120ml water
  • 100gr suiker
  • 3 a 4 flesjes tonic*

*Ik gebruikte Fever Tree Clementine Cinnamon

Bereidingswijze

Begin met het maken van het suikerwater.
Doe het water en de suiker in een kookpotje en breng rustig aan de kook zodat de suiker kan smelten.
Roer af en toe (pas of dit wordt heel warm).
Als de suiker is gesmolten, haal van het vuur en laat volledig afkoelen.

Haal het pulp van de passievrucht door een zeef en vang het sap op.
Pers de citroenen en sinaasappels uit.
Meng het sap van de passievrucht met het sap van de citroenen en sinaasappels
en voeg ongeveer 5 a 6el van het  afgekoelde suikerwater toe.
De hoeveelheid suikerwater dat je toevoegt hangt natuurlijk ook een beetje af van hoe zoet je graag de mocktail zou willen + je gaat nog tonic toevoegen en dit is ook bitter.
Verdeel het sap over de glazen en vul verder aan met de tonic.
Voeg eventueel nog wat ijsblokjes of blaadjes munt toe.

Schol!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.