Sticky spareribs

Spareribs is een heel bekend gerecht in USA, bij ons beter gekend als ribbetjes. Meestal wordt het vlees bereid op de barbecue maar je kan ze ook in de oven klaarmaken zoals ik heb gedaan. Maar het belangrijkste is de marinade, ik maakte een simpele maar heerlijke zoetzure marinade.

ribbekes
Ik maakte bij deze sticky spareribs een ander typisch Amerikaans gerecht nl. Jacket Potato. Het recept hiervan zal morgen op de blog verschijnen.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1kg a 1,2kg varkensribbetjes
  • 4el ahornsiroop (of honing)
  • 4el sterke mosterd
  • 2el ketjap manis
  • 2el ketchup

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de marinade door de ahornsiroop, mosterd, ketjap manis en ketchup goed te mengen.

Leg de spareribs in een ruime ovenschaal.
Smeer de marinade royaal over de spareribs.

ribbekes
Smeer de marinade royaal over de spareribs

Bak de ribbetjes gaar in de oven in ongeveer 40 a 45min. Bestrijk tijdens het bakken de ribbetjes nog enkele keren met de marinade.

Haal ze uit de oven en serveer meteen met jacket potatoe of een andere aardappelbereiding.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.