Spareribs is een heel bekend gerecht in USA, bij ons beter gekend als ribbetjes. Meestal wordt het vlees bereid op de barbecue maar je kan ze ook in de oven klaarmaken zoals ik heb gedaan. Maar het belangrijkste is de marinade, ik maakte een simpele maar heerlijke zoetzure marinade.
Ik maakte bij deze sticky spareribs een ander typisch Amerikaans gerecht nl. Jacket Potato. Het recept hiervan zal morgen op de blog verschijnen.
Ingrediënten (4 personen)
- 1kg a 1,2kg varkensribbetjes
- 4el ahornsiroop (of honing)
- 4el sterke mosterd
- 2el ketjap manis
- 2el ketchup
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de marinade door de ahornsiroop, mosterd, ketjap manis en ketchup goed te mengen.
Leg de spareribs in een ruime ovenschaal.
Smeer de marinade royaal over de spareribs.
Bak de ribbetjes gaar in de oven in ongeveer 40 a 45min. Bestrijk tijdens het bakken de ribbetjes nog enkele keren met de marinade.
Haal ze uit de oven en serveer meteen met jacket potatoe of een andere aardappelbereiding.