(Healthy) Fast Food Friday : Speltpizza met pesto, kip en tomaat

pizza met pesto-5

Omdat ik nog steeds het Amerikaanse thema aanhoudt, heb ik voor jullie vandaag een fast food gerecht dat je hier in Amerika op elke straathoek kan vinden. Maar om correct te zijn, het is geen van origine Amerikaans gerecht maar Italiaans nl. pizza.

pizza met pesto-5
Tegenwoordig verkopen ze in de supermarkt pizzadeeg dat je zelf kan beleggen en dan afbakken. Maar ik heb er voor gekozen om alles zelf te maken ook de bodem. Zo veel werk is dit niet, dus ideaal voor een vrijdag. En wanneer het deeg moet rusten, kan je zelf even tot rust komen na de drukke werkweek.

Ik heb gekozen voor een bodem van speltmeel. Waarom? Spelt is tegenwoordig een hype geworden in de keuken dus ik spring mee op de kar 🙂 + ik had nog een pot speltmeel staan die bijna ging vervallen dus die moest ergens voor gebruikt worden.

Speltmeel is niet zo makkelijk te vinden tenzij je in de buurt van een molen woont waar ze nog bloem en meel maken. Woon je in de Kempen nabij Grobbendonk, passeer dan maar eens langs de Watermolen, daar hebben ze een enorm assortiment van bloem en meel waaronder ook speltmeel.
Geen molen in de buurt? Dan kan je het ook altijd nog online bestellen bij www.pit-pit.com
Wat ze in de supermarkt wel vaak hebben is een meel/bloem mix om pizzadeeg te maken, dus dat kan ook een alternatief zijn.

IngrediĂ«nten pizzabodem (4 grote pizza’s)

  • 500gr speltmeel
  • 300gr water
  • 7gr droge gist
  • snuifje zout
  • Olijfolie

Ingrediënten topping

  • pesto (zie recept voor zelfgemaakt pesto)
  • 2 kipfilets
  • 2 bollen mozzarella
  • kerstomaatjes
  • Pijnboompitten (2 handjes vol)

Bereidingswijze pizzabodem

Doe het meel, gist en water in de mengkom van de keukenmachine en laat enkele minuten mengen tot een mooie deegbal.
Je kan dit ook met de hand kneden maar dan ben je wel ongeveer 10min bezig.

pizza met pesto-5 pizza met pesto-5

Vet een ruime kom in met een beetje olijfolie en doe hierin het deeg en dek af met een handdoek. Laat ongeveer 45min rusten op kamertemperatuur

Na 45min is het deeg serieus in volume toegekomen. Verdeel het deeg in kleinere porties. De porties hangen af van hoe groot je de pizza’s wenst

pizza met pesto-5
Het deeg is na 45min in volume toegenomen

Rol het pizzadeeg uit zodat het ongeveer 5mm dik is. Neem het ovenrooster en leg hierop bakpapier.
Leg het uitgerolde pizzadeeg op het rooster met bakpapier

Afwerking pizza

Verwarm de oven voor op 250 graden

Snij de kipfilet in kleine stukjes en bak goudbruin in een pan

Snij de kerstomaatjes in de helft en snij de mozzarella in kleine blokjes

Smeer de pesto op het pizzadeeg. Strooi hierover de gebakken kippenstukjes. Leg enkele stukjes kerstomaat op de pizza. Bestrooi met mozzarella en pijnboompitten.

pizza met pesto-5

Bak de pizza ongeveer 15min, de laatste 3min kan je de grill nog opzetten

Geniet van je pizza !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.