Spring roll bowl

Spring roll bowl

Je neemt alle ingredienten van de bekende en lekkere spring rolls en je doet ze in een kom … resultaat een spring roll bowl.
Aangezien je met de klassieke spring rolls oneindig veel kan variëren qua ingredienten kan je dat natuurlijk ook doen in de “bowl” versie.
In deze versie veel verse groentjes en rijstnoodles zoals in de typische spring rolls. En ik voegde ook gebakken gehakt toe, maar hier kan je zelf mee spelen. Je kan het gehakt ook vervangen door kip of garnalen of hou het gewoon 100% veggie.

Spring roll bowl

Ook typish bij spring rolls, is het dipsausje. Vaak is dat op basis van pindakaas en dat is bij deze bowl ook niet anders. Een super lekker pittig sausje waar je geen genoeg van kan krijgen.
Ben je nu echt geen fan van pindakaas wel meng dan gewoon wat griekse yoghurt met wat zoete chilisaus. Is ook super lekker!

Spring roll bowl

Ik zou zeggen leef je uit met deze spring roll bowl. Het is ook ideaal om restjes in te verwerken en om mee te nemen als lunch. Doe alle ingredienten in een glazen pot (met de saus onderaan) en je healthy lunch is klaar!

Spring roll bowl

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • handvol radijzen
  • 2 wortelen
  • 250gr (glass)noodles
  • 450gr (kip)gehakt
  • 2 teentjes look
  • 1tl gember (fijngehakt)
  • 2el sojasaus
  • Olijfolie/margarine

Ingrediënten pindasaus

  • 125gr pindakaas
  • 3el sojasaus
  • 1,5el zoete chilisaus (of gewone chilisaus)
  • 1el azijn

Bereidingswijze

Kook de noodles gaar zoals op de verpakking, giet af en laat afkoelen.

Pel de look en hak fijn.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie of margarine.
Bak hierin voor ongeveer 30sec de look en gember. Roer goed zodat de look niet aanbakt of bruin wordt. Voeg het gehakt toe en bak rul.
Voeg op het laatste de sojasaus toe. Roer goed en zet even opzij.

Terwijl het gehakt bakt, kan je de groentjes en saus voor de bowl snijden.
Pel de ui en hak fijn.
Snij de komkommer, wortel en paprika in dunne reepjes.
Snij de radijs in dunne plakjes.
Voor de pindasaus, doe alle ingredienten in een blender samen met 3el water en mix tot een gladde saus. Is de saus nog niet glad genoeg, voeg dan nog wat water toe.

Verdeel het gehakt over 4 kommen/bowls en werk af met de groentjes en noodles. Serveer met de pindasaus.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.