Popeye pannenkoeken of groene power pannenkoeken … kies zelf maar hoe je deze heerlijke fluffy spinazie pannenkoeken met kipsalade benoemt. Ze zullen in ieder geval scoren bij zowel groot als klein. Ik maakte er een hartige versie van door aan het deeg peper en zout toe te voegen. Je kan deze ook perfect weglaten en een beetje suiker (gewone, honing, Stevia, …) toevoegen voor een zoete versie. Beleg dan met wat yoghurt en vers fruit voor een power ontbijtje!
Handig & snel
Het handige aan dit receptje? Je hoeft gewoon alle ingrediënten in de blender te gooien, mixen en deeg is klaar om te bakken. Handig en snel!
Je kan deze pannenkoeken ook perfect al een dagje op voorhand bakken, je hoeft ze alleen nog even op te warmen in de microgolfoven. Ik vind ze ook koud super lekker. Het deeg van deze groene Power pannenkoeken bestaat uit de klassieke ingrediënten bloem, eitjes, melk en natuurlijk spinazie. Daarnaast voegde ik ook wat peterselie toe. Deze kan je weglaten maar je kan ook nog extra kruiden zoals bieslook of kervel toevoegen voor een extra kruidige toets.
Lichte kipsalade
Als beleg kan je eindeloos gaan variëren. Wat cottage cheese en plakjes kippenwit is een topper. Of een plakje kaas en ham is ook nog zo’n topper.
Ik maakte er deze keer een lichte kipsalade bij die je ook nog eens perfect als lunch tussen de boterham kan meenemen. Een salade waarin je perfect restjes kip van de vorige dag in kan verwerken. Verder gaan er ook nog stukjes selder, appel en lente-ui in. Geen mayonaise in deze salade, wel yoghurt, een beetje mosterd en kruiden.


Spinazie pannenkoeken met kipsalade
Ingrediënten
Spinazie Pannenkoeken
- 100 gr spinazie (vers)
- 15 gr peterselie (fijngehakt)
- 160 gr bloem
- 3 eieren
- 400 ml melk
- 1/2 tl zout
- 1 snuifje peper
- Olie
Kipsalade
- 350 gr restjes gebakken/gekookte kip
- 1 takje selder
- 1 appel
- 2 lente-uitjes
- 180 gr griekse yoghurt
- 1 el mosterd
- 1 el basilicum (fijngehakt)
- 1 el peterselie (fijngehakt)
- Peper en zout
Instructies
Kipsalade
- Snij de gebakken/gekookte kip in kleine blokjes.Hak de selder en appel in kleine blokjes.Hak de lente-ui fijn.Meng de yoghurt, mosterd, basilicum, peterselie, peper en zout. Voeg de blokjes kip, selder, appel en lente-ui toe.Meng goed. Bewaar in de koelkast terwijl je de pannenkoeken bakt
Pannenkoeken
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad deeg. Je dient even te mixen om de spinazie fijn te maken.Verhit een pan met een scheutje olie.Bak hierin dunne kleine pannenkoekjes. Beleg de gebakken pannenkoekjes met de kipsalade en serveer.Smakelijk
