Spinazie pannenkoeken met kipsalade

Spinazie pannenkoeken met kipsalade. Eenvoudig en snel recept voor spinazie pannenkoeken met kipsalade, een heerlijk makkelijk gerecht om doordeweeks op tafel te zetten. Gezonde pannenkoeken waarmee je eindeloos kan variëren

Popeye pannenkoeken of groene power pannenkoeken … kies zelf maar hoe je deze heerlijke fluffy spinazie pannenkoeken met kipsalade benoemt. Ze zullen in ieder geval scoren bij zowel groot als klein. Ik maakte er een hartige versie van door aan het deeg peper en zout toe te voegen. Je kan deze ook perfect weglaten en een beetje suiker (gewone, honing, Stevia, …) toevoegen voor een zoete versie. Beleg dan met wat yoghurt en vers fruit voor een power ontbijtje!

Handig & snel

Het handige aan dit receptje? Je hoeft gewoon alle ingrediënten in de blender te gooien, mixen en deeg is klaar om te bakken. Handig en snel!
Je kan deze pannenkoeken ook perfect al een dagje op voorhand bakken, je hoeft ze alleen nog even op te warmen in de microgolfoven. Ik vind ze ook koud super lekker. Het deeg van deze groene Power pannenkoeken bestaat uit de klassieke ingrediënten bloem, eitjes, melk en natuurlijk spinazie. Daarnaast voegde ik ook wat peterselie toe. Deze kan je weglaten maar je kan ook nog extra kruiden zoals bieslook of kervel toevoegen voor een extra kruidige toets.

Lichte kipsalade

Als beleg kan je eindeloos gaan variëren. Wat cottage cheese en plakjes kippenwit is een topper. Of een plakje kaas en ham is ook nog zo’n topper.
Ik maakte er deze keer een lichte kipsalade bij die je ook nog eens perfect als lunch tussen de boterham kan meenemen. Een salade waarin je perfect restjes kip van de vorige dag in kan verwerken. Verder gaan er ook nog stukjes selder, appel en lente-ui in. Geen mayonaise in deze salade, wel yoghurt, een beetje mosterd en kruiden.

Spinazie pannenkoeken met kipsalade. Eenvoudig en snel recept voor spinazie pannenkoeken met kipsalade, een heerlijk makkelijk gerecht om doordeweeks op tafel te zetten. Gezonde pannenkoeken waarmee je eindeloos kan variëren

Spinazie pannenkoeken met kipsalade

Eenvoudig en snel recept voor spinazie pannenkoeken met kipsalade, een heerlijk makkelijk gerecht om doordeweeks op tafel te zetten. Gezonde pannenkoeken waarmee je eindeloos kan variëren
Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 4

Ingrediënten
  

Spinazie Pannenkoeken

  • 100 gr spinazie (vers)
  • 15 gr peterselie (fijngehakt)
  • 160 gr bloem
  • 3 eieren
  • 400 ml melk
  • 1/2 tl zout
  • 1 snuifje peper
  • Olie

Kipsalade

  • 350 gr restjes gebakken/gekookte kip
  • 1 takje selder
  • 1 appel
  • 2 lente-uitjes
  • 180 gr griekse yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 1 el basilicum (fijngehakt)
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

Kipsalade

  • Snij de gebakken/gekookte kip in kleine blokjes.
    Hak de selder en appel in kleine blokjes.
    Hak de lente-ui fijn.
    Meng de yoghurt, mosterd, basilicum, peterselie, peper en zout.
    Voeg de blokjes kip, selder, appel en lente-ui toe.
    Meng goed.
    Bewaar in de koelkast terwijl je de pannenkoeken bakt

Pannenkoeken

  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad deeg. Je dient even te mixen om de spinazie fijn te maken.
    Verhit een pan met een scheutje olie.
    Bak hierin dunne kleine pannenkoekjes.
    Beleg de gebakken pannenkoekjes met de kipsalade en serveer.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, gezond recept, pannenkoeken, snelle recepten, spinazie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.