Spaghetti met scampi & tomatensaus

Lekker makkelijk recept voor Spaghetti met scampi & tomatensaus, simpel en klaar in 30min. Een ideaal doorweekse avondmaaltijd om op je weekmenu te zetten en dit is een eenpansgerecht. Pasta in combinatie met gebakken scampi's en een romige tomatensaus met mascarpone. Simpel, snel, eenvoudig, alles in één pan en zo veel smaak
Naar recept gaan

Spaghetti met scampi & tomatensaus, een heerlijk makkelijk voor op je volgende weekmenu. Dit blijft toch een heerlijke combinatie … pasta, scampi’s en een smaakvol tomatensausje. Een bijna eenpansgerecht waardoor er echt super veel smaak zit in deze pasta. Met weer enkele heel simpele basis ingrediënten tover een super smaakvol receptje op tafel.

TIP! Ben je geen fan van scampi’s? Geen probleem, vervang deze dan door kipblokjes. Bak deze dan ook eerst even aan zoals de scampi’s en laat ze verder garen in de saus.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele eenpansgerechtjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Spaghetti met scampi & tomatensaus, simpel en klaar in 30min. Een ideaal doorweekse avondmaaltijd om op je weekmenu te zetten en dit is een eenpansgerecht. Pasta in combinatie met gebakken scampi's en een romige tomatensaus met mascarpone. Simpel, snel, eenvoudig, alles in één pan en zo veel smaak

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Spaghetti met scampi & tomatensaus?

  • Scampi’s
  • (Gerookt) paprikapoeder
  • Ui & look
  • Paprika
  • Kerstomaten
  • Passata of tomatensaus
  • Bouillonblokje
  • Oregano
  • Spaghetti
  • Mascarpone

Hoe maak je deze Spaghetti met scampi & tomatensaus?

Begin met de scampi’s te mengen met wat gerookt paprikapoeder, peper en zout. Bak deze heel kort in een pan of stoofpot langs beide kanten. Schep dan uit de pan of pot, maak deze niet proper want hierin gaan we de saus maken.

Giet opnieuw wat olijfolie in de pan of stoofpot en stoof hierin blokjes ui en paprika aan voor zo’n 3 a 4min. Roer regelmatig zodat deze niet kan aanbakken of te bruin worden. Pers dan de teentjes look uit en voeg toe samen met de kerstomaten. Laat dit een minuutje mee bakken. Vervolgens giet je er de passata bij samen met een verbrokkeld bouillonblokje en oregano. Doe er ook nog wat warm water bij. Laat die zo’n 15 a 20min zachtjes sudderen.

Ondertussen kan je de spaghetti gaar koken zoals vermeld op de verpakking. Hou eventueel op het laatste nog een kopje van het kookvocht apart om op het laatste bij de pasta te doen.

Haal de saus dan van het vuur en voeg de mascarpone toe samen met de scampi’s. Zo kunnen deze nog even opwarmen en de mascarpone kan zo smelten. Doe er dan de spaghetti bij en meng goed. Wil je het allemaal nog wat smeuïger, doe er dan wat kookvocht van de pasta bij. Serveer direct

Lekker makkelijk recept voor Spaghetti met scampi & tomatensaus, simpel en klaar in 30min. Een ideaal doorweekse avondmaaltijd om op je weekmenu te zetten en dit is een eenpansgerecht. Pasta in combinatie met gebakken scampi's en een romige tomatensaus met mascarpone. Simpel, snel, eenvoudig, alles in één pan en zo veel smaak
Lekker makkelijk recept voor Spaghetti met scampi & tomatensaus, simpel en klaar in 30min. Een ideaal doorweekse avondmaaltijd om op je weekmenu te zetten en dit is een eenpansgerecht. Pasta in combinatie met gebakken scampi's en een romige tomatensaus met mascarpone. Simpel, snel, eenvoudig, alles in één pan en zo veel smaak

Spaghetti met scampi en tomatensaus

Lekker makkelijk recept voor Spaghetti met scampi & tomatensaus, simpel en klaar in 30min. Een ideaal doorweekse avondmaaltijd om op je weekmenu te zetten en dit is een eenpansgerecht. Pasta in combinatie met gebakken scampi's en een romige tomatensaus met mascarpone. Simpel, snel, eenvoudig, alles in één pan en zo veel smaak
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • +/- 450 gr scampi's (gepeld en schoongemaakt)
  • 1/4 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 4 teentjes look
  • 200 gr kerstomaten
  • 250 ml passata of tomatensaus
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl oregano
  • 400 gr spaghetti (of tagliatelle)
  • 3 el mascarpone
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin alvast met de groenten eerst fijn te snijden. 
    Pel de ui en hak fijn
    Pel de teentjes look
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.
    Halveer de kerstomaten
  • Verhit een ruime stoofpot met een royale scheut olijfolie
    Leg de scampi's in de warme pan en verstrooi meteen met het (gerookt) paprikapoeder, peper en zout. Bak ze ongeveer 1,5min per kant. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Schep ze uit de pan en leg even opzij. 
    Maak de stoofpot vooral niet proper (daar zit nu heel veel smaak in)
  • Doe opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan. Doe er de ui en paprika in en stoof deze voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Pers de teentjes look uit boven de groentjes en voeg ook de kerstomaten toe. Roer even goed en laat een minuutje mee bakken.
    Doe er de passata bij. Verkruimel het bouillonblokje erover en voeg ook zo'n 200ml warm water toe samen met de oregano. Meng even en laat zo'n 15 a 20min zachtjes sudderen.
    Haal dan van het vuur en voeg de mascarpone toe. Laat deze rustig smelten. Doe er ook de scampi's terug bij om op te warmen
  • Ondertussen kan je de spaghetti gaar koken zoals vermeld op de verpakking.
    Als deze bijna gaar is, kan je er wat kookvocht uitscheppen om eventueel op het laatste nog toe te voegen.
  • Proef nu nog even van de saus. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
    Voeg de spaghetti toe aan de saus en meng nog even goed. Serveer direct
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, klaar in 30min, mascarpone, pasta, scampi’s, snel klaar, spaghetti, tomatensaus, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.