Spaghetti met courgette, zalm en ricottasaus

Spaghetti met courgette, zalm en ricottasaus

Weer zo’n gerechtje dat ik gewoon heb samengesteld met de ingredienten uit de voorraadkast en koelkast. En weet je, dat worden meestal de toppers die nog vaak op tafel zullen komen en daar hoort deze spaghettie met courgette, zalm en ricottasaus zeker bij. Super simpel, klaar in nog geen 30min, weinig werk en zo smaakvol. Is dat nu geen ideaal begin van de nieuwe week? Ik vind van wel

Spaghetti met courgette, zalm en ricottasaus

Ik gebruikte spaghetti en courgette (in courgetti gesneden), je kan ook gewoon 100% voor courgetti gaan. Ik heb echter wat pasta nodig om echt een verzadigd gevoel te hebben maar hier kan je echter volop mee spelen. Dat is nu eenmaal het leuke aan koken.

Spaghetti met courgette, zalm en ricottasaus

Oh en die ricottasaus, die kan je echt als basis gaan gebruiken voor vele receptjes. Die maak je gewoon in blender en nog even opwarmen op het vuur. Deze kan je perfect gebruiken ipv een klassieke bechamelsaus. Je kan de kruiden eventueel weglaten of je kan nog extra kruiden gaan toevoegen of zelfs wat Parmezaanse kaas gaan toevoegen (ook super lekker!

Spaghetti met courgette, zalm en ricottasaus

Ingrediënten ( 4 personen)

 • 400gr ricotta
 • 50ml melk
 • 1/2 bosje peterselie
 • 3el fijngehakte bieslook
 • 1tl zeste van citroen
 • 2el citroensap
 • 2 courgettes
 • 500gr spaghetti
 • 500gr gerookte zalm
 • Peper en zout
 • Olijfolie
 • Optioneel > gekookte prinsessenboontjes/peultjes/sugar snaps

Bereidingswijze

Begin met het maken van de ricottasaus.
Doe de ricotta, melk, peterselie, bieslook, zeste van citroen, citroensap, peper en zout in een blender en mix tot gladde groene saus.
Giet in een kookpotje en verwarm op zacht vuurtje.

Snij de gerookte zalm in kleine stukjes, leg even opzij.

Voor de courgette, ik heb hier courgetti van gemaakt (met behulp van mijn spirellisnijder), je kan ook gewoon dunne plakjes snijden.

Kook de spaghetti gaar zoals vermeld op de verpakking.

Verhit ondertussen een ruime hoge pan of stoofpot en bak hierin heel kort de courgetti of plakjes courgette. Bak niet te lang, dit mag nog lekker knapperig zijn. Voeg dan de gekookte spaghetti toe samen met de ricottasaus. Meng goed, laat nog even doorwarmen en serveer direct met de stukjes zalm en eventueel de gekooktje boontjes.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.