Dit noem ik nu eens de zomer op een bord, heerlijke geroosterde venkel met abrikozen. Een gerechtje klaar in no-time, amper werk aan en je kan deze serveren als bijgerecht bij een zomerse BBQ of gewoon doordeweeks EN je kan hem zowel koud als warm serveren. Veelzijdigheid troef
Groenten roosteren in de oven, ja ik ben fan en dat is jullie misschien al wel opgevallen ondertussen. Ik vind dit een super easy manier van groenten bereiden, ze worden veel smaakvoller (vind ik persoonlijker), je kan volop met kruiden en ingredienten gaan experimenteren en je hoeft er eigenlijk amper naar om te kijken eens ze in de oven staan.
Ingrediënten ( 4 personen voor bijgerecht)
- 2 venkels
- 8 abrikozen
- 1tl mosterd
- 1tl honing (of maple syrup)
- 1 citroen
- olijfolie
- Peper en zout
- handvol geroosterde pecannoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de venkels in dunne plakjes
Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snij in kwartjes.
Doe de venkel, abrikozen in een ovenschaal en voeg het sap van 1 citroen toe samen met 2el olijfolie en snuifje zout en peper.
Rooster ze voor zo’n 22min in de oven. De venkel mag nog wat knapperig zijn. Probeer tijdens het bakken 1 a 2x even te husselen door venkel en abrikozen.
Meng ondertussen de mosterd, honing en 1el olijfolie.
Meng dit onder de geroosterde venkel en abrikozen en serveer met grof gehakte pecannoten.
Smakelijk !