Financiers met bramen

Financiers met bramen

Voor deze cute financiers met bramen heb ik één van mijn favoriete kookboeken nog eens opengeslagen, een kookboek van Ottolenghi. Hé, die maakt toch enkel maar groenten sexy? Ja, hij maakt heel sexy gerechtjes met groenten maar Ottolenghi is zijn culinaire avonturen begonnen als patissier.

Financiers met bramen

En ik kan jullie zeggen in zijn “zoete kookboek” maakt hij ook elk dessertje, cakeje, taartje, toetje extreem sexy. Zo sexy zelfs dat je elk van de 110 tellende receptjes geprobeerd wil hebben.
Weer typisch Ottolenghi, hij vertrekt vanuit een klassiek ingredient of vanuit een klassiek recept en met slechts 1 a 2 speciallekes (het zit hem vaak in de kruiden) toe te voegen creeer je iets vernieuwd iets super verrassend. En daarom ben ik zo dolletjes op hem.

Financiers met bramen

Waar zit het specialleke in deze financiers? De bereiding is zoals elke klassieke financiers maar door de toevoeging van gemalen steranijs en wat zeste van sinaasappel creeer je iets super smaakvol.

Financiers met bramen

Gemalen steranijs, je gaat het niet in elke supermarkt vinden. Je kan het vinden bij Delhaize of online bij Pit&Pit.

Financiers met bramen

Ingrediënten (financiers)

  • 180gr boter/margarine
  • 60gr patisseriebloem
  • 200gr poedersuiker
  • 120gr amandelmeel (of poeder)
  • 1,5tl gemalen steranijs
  • 150gr eiwit (+/- 4 eieren)
  • 1tl zeste van sinaasappel
  • 120gr bramen (vers of diepvries)
  • extra > financier bakvorm of siliconen cupcakevorm

Ingrediënten (glazuur)

  • 60gr bramen (vers of diepvries maar laat ze dan ontdooien)
  • 1tl water
  • 1tl citroensap
  • 165gr poedersuiker

Bereidingswijze

Smelt de boter/margarine en laat lichtjes bruin kleuren, deze moet naar nootjes beginnen ruiken (= Beurre noisette).
Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Vet de bakvorm een beetje in met vetstof.

Meng de bloem, poedersuiker, amandelmeel, gemalen steranijs, zeste van sinaasappel en de eiwitten. Meng tot een stevig deeg.
Voeg de gesmolten boter toe en meng nog even kort.
Verdeel het deeg over de vormpjes, schep ze niet te vol + je gaat ze waarschijnlijk in porties moeten bakken.
Steek zo’n 1 a 2 bramen per cakeje lichtjes in het deeg. Je kan de bramen ook halveren eerst.
Bak de financiers mooi goudbruin voor zo’n 15min.
Als ze gaar zijn, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Voor de glazuur, doe de bramen, water en citroensap in een kommetje en plet ze. Haal dit door een zeef en vang het sap op.
Meng het sap met het poedersuiker, is het iets te lopend voeg nog wat extra poedersuiker toe. Strooi de glazuur over de cakejes en laat uitharden.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.