Tomaten madness met deze zalige pizza met tomaten, perfect om het weekend mee in te duiken! Zelfgekocht pizzadeeg (we maken het ons gemakkelijk – zelf maken mag ook natuurlijk) belegd met een zalige mix van ricotta-kruiden-Parmezaanse kaas en daarop komt een overload aan zalige zomerse tomaten (de kleintjes komen uit de eigen moestuin). Als afwerking nog wat Italiaanse vibes met heerlijk romige burrata en wat sneetjes prosciutto.
Een echt smaakbommetje dat je uit je eigen oven tovert en je hoeft er amper moeite of tijd in te steken. Dus geen pizzakoerier voor je deur vanavond, we spelen onze eigen koerier voor van de oven naar naar zetel of je terras.
Je kan deze pizza gewoon als hoofdmaaltje serveren maar kan ook als hapje voor bij de apéro.
Ingrediënten voor 1 pizza (voor 2 personen als avondmaal of 4 personen als hapje)
- 1 vel pizzadeeg
- 250gr ricotta
- 2tl oregano (gedroogd)
- 1/2tl tijm
- 1tl basilicum (gedroogd)
- 2el Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- 1/2tl zeste van citroen
- 3 grote tomaten
- 300gr kerstomaten
- 6 a 8 sneetjes prosciutto
- 1 bol burrata (of mozzarella)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de ricotta met de oregano, tijm, basilicum, Parmezaanse kaas, zeste van citroen, snuifje zout en peper.
Snij de grote tomaten in schijven.
Halveer de kerstomaten
Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat en smeer in met het ricotta mengsel (probeer zo’n 1cm van de kant weg te blijven)
Beleg met de tomaten en kerstomaten. Giet er nog wat olijfolie over en een snuifje zout.
Bak voor zo’n 20 a 25min in de oven.
Haal uit de oven en verdeel er de prosciutto en burrata over.
Smakelijk