Snelle vol-au-vent

Lekker en makkelijk recept voor Snelle vol-au-vent waarbij we alles in één pan maken. Een eenpansgerecht met kipfilet, champignons, gehaktballetjes en romige saus klaar in amper 30min. Ideaal voor op je weekmenu te zetten, je kan dit ook makkelijk meal preppen
Naar recept gaan

Snelle vol-au-vent, de klassieker In een heel snel makkelijk jasje en dat allemaal in één pan. Kortom de ideale versie voor doordeweeks als het allemaal niet te veel werk mag vragen. Vol-au-vent of vidée, de favoriet van mijn wederhelft waar ik zelf nooit aan wilde beginnen want te veel werk 😃. Deze simpele versie daarentegen gaat hier nog vaak op tafel (moeten) komen. We gaan geen hele kip eerst garen en daar een bouillon van trekken, we gaan ook geen gehaktballetjes rollen. We gebruiken heel simpel kipfilets en soepballetjes van de winkel of slager. Een receptje met slechts 8 ingrediënten en klaar in 30min, dat willen we toch gewoon he!

Nog meer inspiratie nodig voor simpele eenpansgerechten? Ontdek dan zeker ook deze receptjes

Lekker en makkelijk recept voor Snelle vol-au-vent waarbij we alles in één pan maken. Een eenpansgerecht met kipfilet, champignons, gehaktballetjes en romige saus klaar in amper 30min. Ideaal voor op je weekmenu te zetten, je kan dit ook makkelijk meal preppen

Welke ingrediënten hebben we nodig voor deze snelle vol-au-vent ?

  • Kipfilets
  • Champignons
  • Bloem
  • Kipbouillon
  • Soepballetjes : ik koos hier voor voorgegaarde soepballetjes. Je zou ze ook zelf kunnen rollen en garen in de saus
  • Room
  • Citroen
  • Boter

Hoe maken we deze snelle vol-au-vent ?

We beginnen met de kipfilets in kleine blokjes te snijden. Verhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie. Bak hierin de stukjes kip mooi goudbruin rondom aan. Schep ze dan uit de pot, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn binnenin. Zet even opzij.

Doe nu een klontje boter in dezelfde stoofpot en bak hierin de champignons aan tot ze lichtjes beginnen kleuren. In het begin zullen ze redelijk wat vocht afgeven, zet het vuur dan iets harder zodat je het vocht eruit kan koken. Roer wel regelmatig zodat de champignons niet aanbakken. Zet het vuur dan terug iets zachter. Strooi hier nu bloem over en roer goed, dit wordt een droge massa. Giet er de bouillon blij en roer nu goed, zet het vuur iets harder. Roer nu continu tot de saus begint in te dikken.

Zet dan het vuur terug iets lager en voeg de blokjes kip en de soepballetjes toe. Laat dit nu nog zo’n 8 a 10min zachtjes sudderen. Giet er dan nog nog wat room bij samen met wat citroensap, peper en zout. Laat nog even doorwarmen.

Serveer de vol-au-vent met een bladerdeegkoekjes en puree of frietjes

Lekker en makkelijk recept voor Snelle vol-au-vent waarbij we alles in één pan maken. Een eenpansgerecht met kipfilet, champignons, gehaktballetjes en romige saus klaar in amper 30min. Ideaal voor op je weekmenu te zetten, je kan dit ook makkelijk meal preppen
Lekker en makkelijk recept voor Snelle vol-au-vent waarbij we alles in één pan maken. Een eenpansgerecht met kipfilet, champignons, gehaktballetjes en romige saus klaar in amper 30min. Ideaal voor op je weekmenu te zetten, je kan dit ook makkelijk meal preppen

Snelle vol-au-vent

Lekker en makkelijk recept voor Snelle vol-au-vent waarbij we alles in één pan maken. Een eenpansgerecht met kipfilet, champignons, gehaktballetjes en romige saus klaar in amper 30min. Ideaal voor op je weekmenu te zetten, je kan dit ook makkelijk meal preppen
5 van 8 stemmen
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 3 kipfilets
  • 250 gr champignons
  • 2 el bloem
  • 400 ml kipbouillon
  • 300 gr soepballetjes (*)
  • 100 ml room
  • 1/2 citroen
  • 4 bladerdeegkoekjes
  • 1 klontje boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de kipfilets in kleine blokjes te snijden.
    Snij de champignons in plakjes.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie en bak hierin de blokjes kip mooi rondom goudbruin aan. Kruid deze alvast met wat peper en zout.
    Schep dan uit de pot, ze hoeven binnenin niet helemaal gaar te zijn.
  • Doe nu een royale klont boter in dezelfde stoofpot en voeg de plakjes champignons toe. Bak deze mooi aan tot deze lichtjes beginnen te kleuren. De champignons zullen vocht afgeven, zet dan het vuur iets harder om het vocht uit de pan te koken. Maar zorg dat ze niet aanbranden.
    Voeg dan de bloem toe, roer goed en dit zal nu een droge massa vormen.
    Giet er de bouillon bij en roer goed los en breng zachtjes aan de kook terwijl je continu roert. Voeg nu de blokjes kip en soepballetjes toe en laat zo'n 8 a 10min zachtjes sudderen.
    Voeg dan de room toe samen met wat citroensap, peper en zout. Laat nog zo'n 2min doorwarmen.
  • Serveer de vol-au-vent met een bladerdeegkoekje en eventueel puree of frietjes
    Smakelijk

Notities

(*) ik gebruikte hier voorgtgaarde soepballetjes die je bij de meeste supermarkten of slagers wel kan vinden. Of je kan ze ook zelf rollen en dan gewoon garen in de saus. 
Trefwoord eenpansgerecht, gehaktballetjes, kip, kipfilet, meal preppen, snel klaar, weekmenu

8 thoughts on “Snelle vol-au-vent

  1. 5 sterren
    Je hebt heel wat commentaar gekregen op Libelle Lekker over dit receptje. Laat die “zogenaamde chefs” maar zagen want ze kennen er niets van! Dit is de lekkerste vol-au-vent die ik in jaren heb gegeten

    Goed bezig

  2. 5 sterren
    Hallo Elien,

    Wat een fantastisch recept! We eten hier thuis super gaar vol-au-vent maar al dat werk altijd. En deze versie is gewoon even lekker, de kids verkiezen zelfs deze versie boven de klassieker.

    Van harte bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.