Snelle vol-au-vent, de klassieker In een heel snel makkelijk jasje en dat allemaal in één pan. Kortom de ideale versie voor doordeweeks als het allemaal niet te veel werk mag vragen. Vol-au-vent of vidée, de favoriet van mijn wederhelft waar ik zelf nooit aan wilde beginnen want te veel werk 😃. Deze simpele versie daarentegen gaat hier nog vaak op tafel (moeten) komen. We gaan geen hele kip eerst garen en daar een bouillon van trekken, we gaan ook geen gehaktballetjes rollen. We gebruiken heel simpel kipfilets en soepballetjes van de winkel of slager. Een receptje met slechts 8 ingrediënten en klaar in 30min, dat willen we toch gewoon he!
Nog meer inspiratie nodig voor simpele eenpansgerechten? Ontdek dan zeker ook deze receptjes
Welke ingrediënten hebben we nodig voor deze snelle vol-au-vent ?
- Kipfilets
- Champignons
- Bloem
- Kipbouillon
- Soepballetjes : ik koos hier voor voorgegaarde soepballetjes. Je zou ze ook zelf kunnen rollen en garen in de saus
- Room
- Citroen
- Boter
Hoe maken we deze snelle vol-au-vent ?
We beginnen met de kipfilets in kleine blokjes te snijden. Verhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie. Bak hierin de stukjes kip mooi goudbruin rondom aan. Schep ze dan uit de pot, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn binnenin. Zet even opzij.
Doe nu een klontje boter in dezelfde stoofpot en bak hierin de champignons aan tot ze lichtjes beginnen kleuren. In het begin zullen ze redelijk wat vocht afgeven, zet het vuur dan iets harder zodat je het vocht eruit kan koken. Roer wel regelmatig zodat de champignons niet aanbakken. Zet het vuur dan terug iets zachter. Strooi hier nu bloem over en roer goed, dit wordt een droge massa. Giet er de bouillon blij en roer nu goed, zet het vuur iets harder. Roer nu continu tot de saus begint in te dikken.
Zet dan het vuur terug iets lager en voeg de blokjes kip en de soepballetjes toe. Laat dit nu nog zo’n 8 a 10min zachtjes sudderen. Giet er dan nog nog wat room bij samen met wat citroensap, peper en zout. Laat nog even doorwarmen.
Serveer de vol-au-vent met een bladerdeegkoekjes en puree of frietjes
Snelle vol-au-vent
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 250 gr champignons
- 2 el bloem
- 400 ml kipbouillon
- 300 gr soepballetjes (*)
- 100 ml room
- 1/2 citroen
- 4 bladerdeegkoekjes
- 1 klontje boter
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de kipfilets in kleine blokjes te snijden. Snij de champignons in plakjes.
- Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie en bak hierin de blokjes kip mooi rondom goudbruin aan. Kruid deze alvast met wat peper en zout. Schep dan uit de pot, ze hoeven binnenin niet helemaal gaar te zijn.
- Doe nu een royale klont boter in dezelfde stoofpot en voeg de plakjes champignons toe. Bak deze mooi aan tot deze lichtjes beginnen te kleuren. De champignons zullen vocht afgeven, zet dan het vuur iets harder om het vocht uit de pan te koken. Maar zorg dat ze niet aanbranden. Voeg dan de bloem toe, roer goed en dit zal nu een droge massa vormen.Giet er de bouillon bij en roer goed los en breng zachtjes aan de kook terwijl je continu roert. Voeg nu de blokjes kip en soepballetjes toe en laat zo'n 8 a 10min zachtjes sudderen. Voeg dan de room toe samen met wat citroensap, peper en zout. Laat nog zo'n 2min doorwarmen.
- Serveer de vol-au-vent met een bladerdeegkoekje en eventueel puree of frietjesSmakelijk
Deze vol au vent is de beste die ik al gemaakt heb, gemakkelijk te maken. Ondertussen zijn mijn collega’s ook al fan.
Gisteren gemaakt en deze is zo lekker!
Super makkkelijk en nog beter dan de klassieke versie
Wow Elien, dit recept is echt te lekker! Nooit nog de klassieke wijze
Je hebt heel wat commentaar gekregen op Libelle Lekker over dit receptje. Laat die “zogenaamde chefs” maar zagen want ze kennen er niets van! Dit is de lekkerste vol-au-vent die ik in jaren heb gegeten
Goed bezig
Hallo Elien,
Wat een fantastisch recept! We eten hier thuis super gaar vol-au-vent maar al dat werk altijd. En deze versie is gewoon even lekker, de kids verkiezen zelfs deze versie boven de klassieker.
Van harte bedankt
Ik ga die vanaf nu altijd zo maken 😁 veel lekkerder
Deze is super lekker! Gaan we nog maken
De lekkerste vol au vent die ik al gegeten heb