Cheesecake taartjes

Lekker makkelijke cheesecake taartjes, een super makkelijk dessertje voor op je kerstmenu tijdens de feestdagen. Lekker krokant bladerdeeg, een fris laagje cheesecake mousse afgewerkt met een compote op basis van veenbessen en frambozen. Simpel, klaar in amper 30min en je kan het op voorhand maken.

Cheesecake taartjes, een super makkelijk en snel dessertje om je kerstmenu mee af te sluiten. Een krokante bladerdeeg bodem met daarop een frisse cheesecake crème afgewerkt met een frisse compote van veenbessen en frambozen. Een dessertje waarvan je elk element op voorhand al kan maken. Dat wil je toch tijdens de feestdagen. Gewoon lekker lang gezellig aan de kersttafel kunnen blijven zitten met de gedachten dat alles al klaar is. Daarom zijn deze taartje de ideale afsluiter. Bovendien scoor je hiermee bij zowel groot al klein.

De cheesecake mousse is een simpele mousse op basis van roomkaas, poedersuiker, vanille en room. Ik gebruikte hier de 100% Belgische room van Inex.  Deze is lekker smaakvol, zorgt voor een optimale binding en is gemakkelijk bruikbaar voor alle bereidingen (zoet als hartig).
TIP! Ik heb de voorbije jaren al enkele feestelijke receptjes mogen creëren voor Inex. Dus op zoek naar nog meer inspiratie voor je kerstmenu, check dan zeker ook deze receptjes.

Lekker makkelijke cheesecake taartjes, een super makkelijk dessertje voor op je kerstmenu tijdens de feestdagen. Lekker krokant bladerdeeg, een fris laagje cheesecake mousse afgewerkt met een compote op basis van veenbessen en frambozen. Simpel, klaar in amper 30min en je kan het op voorhand maken.

Wat heb je nodig voor deze Cheesecake taartjes?

  • Bladerdeeg : ik koos hier voor individuele plakjes bladerdeeg uit de diepvries. Je kan ook 1 vers kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken en dit in kleinere porties verdelen
  • Ei
  • Roomkaas
  • Room : ik gebruik hier de Inex room 40%
  • Poedersuiker
  • Vanille extract
  • Veenbessen : vers of diepvries
  • Frambozen : vers of diepvries – ik zou nu opteren voor diepvries omdat de verse niet zo veel meer smaak hebben nu

Hoe maak je deze Cheesecake taartjes?

Begin met het maken van de compote. Doe hiervoor de veenbessen, frambozen, suiker, vanillesuiker en een scheutje water in een kookpotje en zet op een middelhoog vuur. Roer in het begin af en toe om de suiker op te lossen. Laat zo’n 20 a 25min zachtjes sudderen tot een mooie vaste compote. Proef en voeg eventueel nog wat suiker toe. Laat de compote volledig afkoelen.
TIP! Je kan deze compote makkelijk 2 dagen op voorhand al maken en goed afgedekt bewaren in de koelkast.

Vervolgens gaan we het bladerdeeg bakken. Ik gebruikte hier individuele plakjes bladerdeeg (uit diepvries – eerst laten ontdooien). Gebruik je één grote vel vers bladerdeeg, verdeel dan in porties. Leg op een beklede bakplaat. Prik enkele gaatjes in het midden van het deeg. Wrijf in met wat losgeklopt ei en strooi er wat suiker over. Bak het bladerdeeg mooi goudbruin. Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen.
TIP! Je kan het bladerdeeg al enkele uren van tevoren bakken. Laten afkoelen en dan bewaren onder wat aluminiumfolie of in een koekjestrommel

Voor de mousse, gaan we eerst roomkaas, poedersuiker en vanille extract even los mixen. Giet er de room bij en klop tot een mooie stevige mousse.
TIP! De mousse kan je ook al enkele uren van tevoren maken en goed afgedekt bewaren in de koelkast. Het kan zijn dat er wat water op komt te staan. Gewoon even goed roeren alvorens te gebruiken.

Werk de taartjes af met wat van de mousse en de compote

Lekker makkelijke cheesecake taartjes, een super makkelijk dessertje voor op je kerstmenu tijdens de feestdagen. Lekker krokant bladerdeeg, een fris laagje cheesecake mousse afgewerkt met een compote op basis van veenbessen en frambozen. Simpel, klaar in amper 30min en je kan het op voorhand maken.
Lekker makkelijke cheesecake taartjes, een super makkelijk dessertje voor op je kerstmenu tijdens de feestdagen. Lekker krokant bladerdeeg, een fris laagje cheesecake mousse afgewerkt met een compote op basis van veenbessen en frambozen. Simpel, klaar in amper 30min en je kan het op voorhand maken.

Cheesecake taartjes

Lekker makkelijke cheesecake taartjes, een super makkelijk dessertje voor op je kerstmenu tijdens de feestdagen. Lekker krokant bladerdeeg, een fris laagje cheesecake mousse afgewerkt met een compote op basis van veenbessen en frambozen. Simpel, klaar in amper 30min en je kan het op voorhand maken.
5 van 1 stem
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert, gebak
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 pak bladerdeeg (*)
  • 1 ei
  • 2 el suiker
  • 200 gr roomkaas (type Philadelphia)
  • 2,5 el poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 250 ml Inex room 40%

Veenbessen-frambozen compote

  • 250 gr veenbessen (vers of diepvries)
  • 200 gr frambozen (vers of diepvries)
  • 2 el suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker (+/- 10gr per zakje)

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de compote
    TIP! Je kan deze makkelijk al zo'n 2 a 3 dagen op voorhand maken.
    Doe de veenbessen samen met de frambozen, suiker en vanillesuiker in een kookpotje. Voeg ook een klein scheutje water toe. Zet op een middelhoog vuur en roer in het begin goed zodat de suiker kan oplossen. Laat dan zachtjes sudderen voor zo'n 20 a 25min tot je een mooi vaste compote krijgt.
    Proef en voeg eventueel nog wat extra suiker toe.
    Laat de compote helemaal afkoelen en bewaar dan goed afgedekt in de koelkast.
  • Nu gaan we het bladerdeeg bakken.
    Verwarm de oven voor op 205 graden
    Gebruik je net zoals mij kleine individuele plakjes bladerdeeg uit de diepvries, laat deze dan eerst op tijd ontdooien.
    Gebruik je een vel vers bladerdeeg, snij dan in 4 vierkantjes of rondjes. Of met een uitsteker.
    Leg op een beklede bakplaat. Prik in het midden enkele gaatjes met behulp van een vork. Wrijf het bladerdeeg in met wat losklopt ei en strooi er wat suiker over.
    Bak het bladerdeeg mooi goudbruin in de oven voor zo'n 12 a 15min. Hou op het laatste goed in de gaten.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar ze dan onder wat aluminiumfolie of in een koekjesdoos.
    TIP! Je kan deze bladerdeeg bodems al makkelijk enkele uren van tevoren maken.
  • Voor het cheesecake laagje.
    Doe de roomkaas, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even los. Giet er de room bij. Klop dit op tot een stevige mousse.
    TIP! Je kan dit makkelijk al enkele uren van tevoren maken. Dek goed af en bewaar in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren, smeer je wat van de cheesecake mousse op de bladerdeeg taartjes en werk af met wat van de compote
    Smakelijk

Notities

(*) Ik gebruikte hier diepvries bladerdeeg. Dit zijn kleine individuele bladerdeeg vellen. Gebruik je één groot vel vers bladerdeeg, verdeel dit dan in 4 individuele porties. 
Trefwoord bladerdeeg, cheesecake, dessert, feestdagen, feestmenu, gebak, kerstmenu, kerstmis, op voorhand maken, snel klaar, veenbessen

kerstdessert

1 thought on “Cheesecake taartjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.