Snelle Paella

Lekker en makkelijk recept voor Snelle Paella met chorizo en kip, een simpele doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Deze versie klaar in amper 30min en minstens even lekker. Rijst, groentjes, kip en chorizo
Naar recept gaan

Snelle paella, als wij niet naar de Spaanse zon gaan dan tover ik toch gewoon wat Spanje op mijn bord. Een super makkelijk receptje klaar in amper 30min dus ideaal als doordeweekse avondmaaltijd die op je volgend weekmenu hoort. Deze versie is er eentje met kip en chorizo. Dus geen mosselen of scampi’s maar deze zou je hier ook eenvoudig aan kunnen toevoegen. Nog heel handig aan dit receptje is dat je alles in één pan maakt. Dus weinig afwas ideaal dus voor tijdens de drukke week.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere eenpansgerechtjes? Check dan zeker deze receptjes

Lekker en makkelijk recept voor Snelle Paella met chorizo en kip, een simpele doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Deze versie klaar in amper 30min en minstens even lekker. Rijst, groentjes, kip en chorizo

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Snelle Paella?

  • Kip : ik gebruik hier reeds voorgesneden kipfilet of breng een kipfilet mee en snij zelf in blokjes
  • Chorizo
  • Ui
  • Paprika’s
  • Look
  • (Gerookt) paprikapoeder
  • Paella rijst of je kan ook risottorijst gebruiken
  • Tomaten
  • Kipbouillon
  • Erwten
  • Citroen

Hoe maak je deze Snelle Paella?

Begin met het snijwerk of je kan dit ook ondertussen doen. Snij de kipfilet en chorizo in blokjes. Pel de ui en look en hak fijn. Snij de paprika en tomaten in blokjes.

Verhit een ruime pan met een royale scheut olijfolie en bak hierin de kipblokjes rondom goudbruin aan. Deze hoeft nog niet gaar te zijn binnenin. Schep dan uit de pan. Vervolgens voeg je de chorizo toe in dezelfde pan (pan niet proper maken) en bak voor zo’n 3min. Deze zal tijdens het bakken olie vrijgeven. Doe er dan de ui en paprika bij en stoof nog eens voor zo’n 4 a 5min aan. Voeg de rijst, paprikapoeder en look toe. Roer even en laat zo’n 2min mee bakken. Giet er dan de bouillon bij en voeg ook de blokje tomaat en kip toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de rijst gaar is.

De laatste minuut voeg je de erwtjes toe. Als je merkt dat de rijst het meeste vocht heeft opgenomen maar nog niet gaar is, voeg dan nog wat bouillon of water toe. Breng de paella nog verder op smaak met peper, zout en citroensap

Lekker en makkelijk recept voor Snelle Paella met chorizo en kip, een simpele doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Deze versie klaar in amper 30min en minstens even lekker. Rijst, groentjes, kip en chorizo
Lekker en makkelijk recept voor Snelle Paella met chorizo en kip, een simpele doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Deze versie klaar in amper 30min en minstens even lekker. Rijst, groentjes, kip en chorizo

Snelle Paella

Lekker en makkelijk recept voor Snelle Paella met chorizo en kip, een simpele doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Deze versie klaar in amper 30min en minstens even lekker. Rijst, groentjes, kip en chorizo
5 van 1 stem
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gr kippenblokjes of zo'n 2 a 3 kipfilet
  • 200 gr chorizo
  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 3 teentjes look
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 300 gr paella rijst (of je zou ook risottorijst maken)
  • 2 tomaten
  • 750 ml kipbouillon (eventueel nog wat extra)
  • 100 gr erwten (diepvries)
  • Citroen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Je kan het best beginnen met het snijwerk of doe dit ondertussen
    > Gebruik je kipfilet, snij deze dan in kleine blokjes
    > Snij de chorizo in kleine blokjes
    > Pel de ui en hak fijn
    > Pel de teentjes look en hak fijn
    > Snij de paprika in kleine blokjes
    > Snij de tomaten in kleine blokjes
  • Verhit een ruime pan met een royale scheut olijfolie
    Bak hierin de blokjes kip mooi goudbruin aan langs alle kanten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin. Schep uit de pot
  • Doe dan de blokjes chorizo in dezelfde pan (je hoeft geen olijfolie in de pan te doen). Bak deze voor zo'n 3 a 4min. De chorizo zal olie vrijgeven die heel veel smaak gaat geven.
    Doe er dan de ui en paprika bij. Stoof voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig.
    Voeg de look, paprikapoeder en rijst toe. Roer goed en laat zo'n 2min mee bakken.
    Doe er dan blokjes tomaten en kip bij samen met de bouillon.
    Breng aan de kook en laat dan zachtjes sudderen tot de rijst gaar is. Probeer regelmatig te roeren. De laatste minuut voeg je de erwtjes toe.
    De rijst zal al het vocht opnemen tijdens het garen. Als je merkt dat het meeste vocht is opgenomen maar de rijst is nog niet gaar, voeg nog wat bouillon of water toe.
  • Eenmaal de rijst gaar is, serveer dan. Breng nog verder op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap.
    Smakelijk
Trefwoord chorizo, doordeweeks recept, erwten, kip, klaar in 30min, paella, rijst, snel klaar, weekmenu

1 thought on “Snelle Paella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.