Snelle paella, als wij niet naar de Spaanse zon gaan dan tover ik toch gewoon wat Spanje op mijn bord. Een super makkelijk receptje klaar in amper 30min dus ideaal als doordeweekse avondmaaltijd die op je volgend weekmenu hoort. Deze versie is er eentje met kip en chorizo. Dus geen mosselen of scampi’s maar deze zou je hier ook eenvoudig aan kunnen toevoegen. Nog heel handig aan dit receptje is dat je alles in één pan maakt. Dus weinig afwas ideaal dus voor tijdens de drukke week.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere eenpansgerechtjes? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Snelle Paella?
- Kip : ik gebruik hier reeds voorgesneden kipfilet of breng een kipfilet mee en snij zelf in blokjes
- Chorizo
- Ui
- Paprika’s
- Look
- (Gerookt) paprikapoeder
- Paella rijst of je kan ook risottorijst gebruiken
- Tomaten
- Kipbouillon
- Erwten
- Citroen
Hoe maak je deze Snelle Paella?
Begin met het snijwerk of je kan dit ook ondertussen doen. Snij de kipfilet en chorizo in blokjes. Pel de ui en look en hak fijn. Snij de paprika en tomaten in blokjes.
Verhit een ruime pan met een royale scheut olijfolie en bak hierin de kipblokjes rondom goudbruin aan. Deze hoeft nog niet gaar te zijn binnenin. Schep dan uit de pan. Vervolgens voeg je de chorizo toe in dezelfde pan (pan niet proper maken) en bak voor zo’n 3min. Deze zal tijdens het bakken olie vrijgeven. Doe er dan de ui en paprika bij en stoof nog eens voor zo’n 4 a 5min aan. Voeg de rijst, paprikapoeder en look toe. Roer even en laat zo’n 2min mee bakken. Giet er dan de bouillon bij en voeg ook de blokje tomaat en kip toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de rijst gaar is.
De laatste minuut voeg je de erwtjes toe. Als je merkt dat de rijst het meeste vocht heeft opgenomen maar nog niet gaar is, voeg dan nog wat bouillon of water toe. Breng de paella nog verder op smaak met peper, zout en citroensap
Snelle Paella
Ingrediënten
- 400 gr kippenblokjes of zo'n 2 a 3 kipfilet
- 200 gr chorizo
- 1 ui
- 2 paprika's
- 3 teentjes look
- 1 tl (gerookt) paprikapoeder
- 300 gr paella rijst (of je zou ook risottorijst maken)
- 2 tomaten
- 750 ml kipbouillon (eventueel nog wat extra)
- 100 gr erwten (diepvries)
- Citroen
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Je kan het best beginnen met het snijwerk of doe dit ondertussen> Gebruik je kipfilet, snij deze dan in kleine blokjes> Snij de chorizo in kleine blokjes> Pel de ui en hak fijn> Pel de teentjes look en hak fijn> Snij de paprika in kleine blokjes> Snij de tomaten in kleine blokjes
- Verhit een ruime pan met een royale scheut olijfolieBak hierin de blokjes kip mooi goudbruin aan langs alle kanten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin. Schep uit de pot
- Doe dan de blokjes chorizo in dezelfde pan (je hoeft geen olijfolie in de pan te doen). Bak deze voor zo'n 3 a 4min. De chorizo zal olie vrijgeven die heel veel smaak gaat geven. Doe er dan de ui en paprika bij. Stoof voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig. Voeg de look, paprikapoeder en rijst toe. Roer goed en laat zo'n 2min mee bakken.Doe er dan blokjes tomaten en kip bij samen met de bouillon. Breng aan de kook en laat dan zachtjes sudderen tot de rijst gaar is. Probeer regelmatig te roeren. De laatste minuut voeg je de erwtjes toe.De rijst zal al het vocht opnemen tijdens het garen. Als je merkt dat het meeste vocht is opgenomen maar de rijst is nog niet gaar, voeg nog wat bouillon of water toe.
- Eenmaal de rijst gaar is, serveer dan. Breng nog verder op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap.Smakelijk
Gisteren meteen gemaakt en was super lekker!