Skrei met kruidenkorstje en bulgursalade

Skrei met kruidenkorstje en bulgursalade

Februari … de maand van carnaval, de maand waarin we de liefde vieren op Valentijn en de maand van de Skrei. Omdat Skrei steeds rond Valentijn te verkrijgen is, wordt hij ook wel eens de liefdesvis genoemd. Mooi toch!
Dus misschien is dit gerechtje, skrei met kruidenkorstje, wel een ideetje om op Valentijn
voor je geliefde voor te schotelen!

Skrei met kruidenkorstje en bulgursalade

Maar wat is Skrei nu juist? Skrei is eigenlijk gewoon kabeljauw, een Noorse kabeljauw meer bepaald. Alleen de kabeljauw die in het seizoen voor de kust van Noorwegen gevangen wordt, mag Skrei genoemd worden.

Skrei met kruidenkorstje en bulgursalade

Net zoals met kabeljauw kan je met Skrei ook al kanten op, ik hou hem het liefst zo puur mogelijk. In dit recepten wordt de vis gegaard in de oven met een kruidig korstje op basis van koriander (geen fan van koriander vervang dan eventueel door peterselie) met daarbij een simpele bulgursalade. Een simpel receptje met enorm veel smaak, een receptje waarmee je op Valentijn echt kan imponeren. Dus waarom op restaurant gaan?

Skrei met kruidenkorstje en bulgursalade

Skrei met kruidenkorstje en bulgursaladeSkrei met kruidenkorstje en bulgursalade

Ingrediënten skrei

  • 4 skrei filets (of andere witte vis)
  • 1tl koriander (poeder)
  • 1tl komijn (poeder)
  • bosje koriander
  • zeste van 1/2 citroen (fijngehakt)
  • 2tl paprikapoeder
  • 3tl citroensap
  • snuifje cayennepeper
  • Zout
  • Olijfolie

Ingrediënten bulgursalade

  • 200gr bulgur
  • 75gr rozijnen
  • Peterselie (fijngehakt)
  • Sap van halve citroen
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Doe het korianderpoeder, komijnpoeder, koriander, fijngehakte zeste van citroen, paprikapoeder,
citroensap, cayennepeper en zout in een blender/mixer, en mix tot een grove pasta.

Skrei met kruidenkorstje en bulgursalade

Leg de skrei filets in de ovenschaal en kruid met peper en zout.
Smeer de files in met de kruidenpasta.
Gaar de vis ongeveer 12 a 15min (afhankelijk van de dikte van de vis) in de oven.

Ondertussen, kook de bulgur zoals vermeld op verpakking.
Giet af en breng op smaak met de rozijnen, fijngehakte peterselie, citroensap en peper en zout.

Haal de vis uit de oven en serveer direct met de bulgursalade

Smakelijk

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.