Je hoeft niet speciaal naar Wenen om lekkere Schnitzel te eten, je kan hem gemakkelijk thuis zelf maken. Niet dat Wenen geen leuke stad is, integendeel wat een prachtige stad met heel lekker eten. Nog geen uur na mijn aankomst in de stad van Sissi, stond er al een “apfelstrudel” voor mijn neus. Natuurlijk kon de bekende Sachertorte en de Wiener Schnitzel niet ontbreken tijdens dit tripje.
Het recept dat ik gebruik voor Schnitzel, wijkt wel iets af van het originele. Ik laat namelijk het vlees eerst 4h (of langer) “marineren” in karnemelk zo wordt je vlees veel sappiger. Je kan dus perfect vlak voor je naar je werk vertrekt het vlees in de karnemelk leggen zodat je bij het thuiskomen enkel maar hoeft te paneren. Je kan natuurlijk ook de stap van het marineren skippen en meteen paneren.
Serveer er een simpele salade bij met appel en granaatappelpitjes en je hebt een fantastische maaltijd … niet te veel poespas gewoon lekker eten.
Ingrediënten schnitzel (voor 4 personen)
- 4 kalfslapje (of varkenslapjes)
- 250ml karnemelk
- 2 teentjes look
- 1kl salie (gedroogd of vers)
- 1kl mosterd
- 150gr bloem
- 2 eieren
- 250gr panko of broodkruim
- Peper en zout
- Olijfolie of zonnebloemolie
Ingrediënten voor salade
- 2 appels
- 1 granaatappel (pitjes)
- Sla/ gemengde sla
- Citroensap
- Olijfolie
Bereidingswijze
Leg een kalfslapje op jd snijplank, leg hierop een vel huishoudfolie en sla met een keukenhamer voorzichtig het lapje platter en dunner. Je kan ook een deegrol gebruiken. Sla het vlees niet kapot
Doe hetzelfde met de andere stukjes.
Doe de karnemelk in een kom samen met de salie, mosterd en fijngehakte look. Roer even los.
Leg hierin het vlees en zet voor minstens 4h in de koelkast.
+++
Voor je aan het vlees begint.
Snij de appel in dunne schijfjes.
Sla de pitjes uit de granaatappel.
Meng de appel, granaatappelpitjes met de sla en doe hierbij een scheutje olijfolie en een beetje citroensap. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Zet even opzij.
Doe de bloem in een kommetje.
De panko in een andere kommetje en de eieren in een derde kommetje. Klopt de eieren even los.
Kruid de panko met peper en zout.
Haal het vlees uit de marinade en bedek eerst met de bloem.
Haal dan door het losgeklopte ei en haal dan door de panko. Leg op een bord.
Doe hetzelfde met de andere stukjes vlees.
Verhit een pan met goede scheutje olijfolie of zonnebloemolie. De pan mag niet te droog zijn, anders zal het korstje aan de pan kleven.
Bak de schnitzel in porties, 2 a 3min per kant zodat je een mooi goudbruin korstje krijgt.
Als de pan te droog wordt, giet hierin dan terug wat olie.
Serveer de salade met de schnitzel.
Smakelijk!