Het bekende rijstmerk Bosto heeft iets nieuws op de markt nl. Bosto Bruine Rijst + linzen, een nieuwtje in hun vezelrijk gamma en ik heb het alvast kunnen testen.
Bosto wordt al jaar en dag geassocieerd met rijst maar sinds enkele jaren focussen ze zich ook op iets meer vezelrijke granen zoals quinoa, spelt, wilde rijst en bruine rijst. Ook hun combo’s vind ik een leuke troef zoals Bruine Rijst + Quinoa + Granen of bruine rijst + Spelt + Quinoa en nu dus ook Bruine Rijst + linzen.
Linzen het is nog steeds iets waar niet veel mensen naar grijpen, dat is jammer omdat ze echt wel lekker zijn en bovendien voedzaam en gemakkelijk te bereiden. Oke, het is misschien niet de meest aantrekkelijke groente die er bestaat maar hey geef het een kans.
Wist je trouwens dat linzen een uitstekend afslankproduct is? Dit komt door de voedingsstoffen, oplosbare vezels, weinig vet en veel proteïne.
Ik heb er een heerlijke herfstige rijst-linzensalade van gemaakt met geroosterde aubergine, druiven, spinazie, feta en afgewerkt met een traditionele honing-mosterdvinaigrette. Deze salade heeft echt alles wat een salade nodig heeft en is bovendien voedzaam en goed vullend.
En de restjes hou je gewoon bij voor de volgende dag omdat deze salade zowel warm als koud lekker is.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 aubergine
- 1 ui
- 400gr spinazie
- 200gr druiven (ik gebruikte rode)
- 100gr feta
- 200gr Bosto bruine rijst + linzen
- Olijfolie
- Peper en zout
Ingrediënten voor dressing
- 80ml olijfolie
- 2el azijn
- 2el honing
- 1tl mosterd
- handvol walnoten (fijngehakt)
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 215 graden.
Snij de aubergine in blokjes.
Pel de ui en snij in blokjes (niet te fijn)
Doe beide in een ovenschaal en overgiet een beetje met olijfolie en kruid met peper en zout.
Rooster de groenten ongeveer 20 a 25min in de oven. Hussel regelmatig door de groenten tijdens het bakken.
Kook ondertussen de rijst/linzen gaar.
Halveer de druiven.
Snij de feta in blokjes.
Meng alle ingredienten voor de dressing en kruid met een beetje peper en zout.
Giet de rijst/linzen af, doe druk in de kookpot en doe hierbij direct de spinazie zodat deze kan garen.
Voeg daarna ook de druiven, feta en geroosterde aubergine en ui aan toe.
Giet hierbij de dressing en meng goed.
Je kan de salade koud of warm serveren.
Eventueel kan je hierbij nog een stukje vlees of vis bij serveren
Smakelijk !