In een eerdere blogpost, konden jullie het recept terugvinden van gepekelde worteltjes. Pekelen is sinds 2015 weer helemaal hip en ook dit jaar zal die trend zich voortzetten. Dat proces van pekelen wilde ik wel eens proberen en na wat opzoekingswerk had ik een simpel recept gevonden voor gepekelde wortelen. Op 20min tijd zaten de wortelen in de beugelpot, nog even overgieten met een azijnmengsel en het pekelen kon beginnen.
Dan maar afwachten om te kunnen proeven.
De wortelen dienen minstens 12h te pekelen, maar liefst nog iets langer.
Oke, dus nu heb je gepekelde wortelen … waarmee kan je deze nu eten? Ik belegde er een sandwich mee samen met wat zelfgemaakte paprikahummus en feta.
Ingrediënten rode paprika hummus
- 1 rode paprika
- 2el roomkaas
- 1/2 citroen
- 200gr kikkererwten (uit blik)
- 1/2 teentje look
- snuifje cayennepeper
- 1tl kurkuma
- 1tl komijnzaad
- Zout
Ingrediënten sandwich
- boterhammen
- gepekelde wortelen (zie recept)
- een bakje waterkers
- Feta
Bereidingswijze Rode paprika hummus
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snij de rode paprika in 4 stukken, verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Leg de stukken met velkant naar boven in een ovenschaal.
Rooster de paprika ongeveer 15 a 20min tot de schil zwart geblakerd is.
Haal uit de oven en laat even afkoelen. Verwijder de schil van de paprika.
Doe de stukjes paprika in een blender samen met de roomkaas, het sap van een halve citroen, kikkererwten, look, kruiden en zout. Mix glad. Voeg eventueel een beetje water toe om het gladder te krijgen.
Afwerking Sandwich
Besmeer een boterham met een beetje hummus, beleg met enkele gepekelde wortelstaafjes (+ wat stukjes gepekelde paprika en ui), een beetje waterkers en werk af met een beetje verbrokkelde feta.
Smakelijk !