Vorige maand stond er een leuk en interessant artikel in het Nieuwsblad over de food & drink trends van 2016. Bij eentje liep ik al wat voor op de trend blijkbaar nl. creatieve lunchboxen. Ook koffie op grootmoederswijze zetten, doen wij hier thuis al 2 jaar. Dit jaar wordt ook het jaar dat we zelf bier gaan brouwen en sterke drank gaan personaliseren, aangezien ik alcohol lust zal dit zeker niet op mij to-do lijst komen.
Enkele van de verwachte trends wil ik wel dit jaar gaan uitproberen zoals geinfuseerde olijfolie, fruitwater en jelly pudding. Nog een trend die eigenlijk in 2015 al heel populair was maar ook dit jaar blijft het populair nl. voedsel pekelen. Deze trend heb ik tijdens mijn kerstverlof uitgetest met worteltjes.
Ingrediënten
- 3 wortelen
- 1/4 rode paprika
- 1/2 rode paprika
- 1kl chilivlokken
- 2el suiker
- 1kl zout
- 1tl korianderzaadjes
- 1tl komijnzaadjes
- 180ml water
- 120ml azijn
- zeste van een halve citroen
Bereidingswijze
Schil de wortelen en snij de uiteinden weg.
Snij de wortelen in dunne staafjes.
Snij de halve rode ui in dunne ringen en het stuk paprika ook in dunne staafjes.
Doe deze groenten in een weckpot of beugelpot samen met de citroenzeste en chilivlokken.
Doe het water, azijn, suiker, zout, korianderzaadjes en komijnzaadjes in een kookpot. Breng aan de kook.
Roer even zodat de suiker en zout oplost.
Giet dit mengsel in de pot met groenten.
Laat eerst afkoelen, sluit de pot en zet in de koelkast.
Tip > maak dit minstens 12h a 1 week alvorens te eten.