Pasta met ei, kaas en spek dat zijn de ingredienten van een carbonarasaus. Deze traditionele saus wordt normaal gemaakt met de Italiaanse Pecorino kaas en het Italiaans Pancetta spek. Ik denk dat de persoon die deze saus heeft uitgevonden zich zal omdraaien in zijn graf als hij mijn ingredienten ziet voor mijn versie van “alla carbonara” saus.
Geen Pecorino kaas maar wel Parmezaanse kaas, deze komt toch ook uit hetzelfde land ;-). Het Pancetta spek vervang ik door bacon, toch ook een soort van spek. Wat misschien niet thuishoort bij een traditionele carbonara zijn spruitjes. Verklaar me misschien gek maar het was verrukkelijk.
De meeste mensen die spruitjes horen, krijgen al rillingen … maar geloof mij in combinatie met de kaas en bacon zal iedereen het lusten.
Ingrediënten (2 personen)
- 250gr pasta
- 220gr spruitjes
- 170gr blokjes bacon
- 1 teentje look
- 2 eieren
- 60gr Parmezaanse kaas (geraspt)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Maak de spruitjes schoon. Verwijder de buitenste blaadjes en snij het harde onderste deel weg.
Halveer de spruitjes en snij in dunne schijfjes.
Pel de look en hak fijn.
Meng de eieren met de Parmezaanse kaas en zet even opzij.
Verhit een ruime hoge pan (zonder vetstof).
Bak hierin de blokjes bacon krokant, roer regelmatig.
Schep de gebakken blokjes bacon uit de pan.
Doe in dezelfde pan de fijngesneden spruitjes met een beetje peper. Als de pan te droog zou zijn, voeg dan een beetje olijfolie toe.
Roerbak de spruitjes ongeveer 6 a 8min zodat ze gaar zijn. Voeg op het laatste de fijngehakte look toe en roerbak nog een minuutje. Haal de pan van het vuur.
Terwijl de spruitjes aan het bakken zijn, kan je de pasta al dente koken. Giet de pasta af.
Doe de gekookte pasta in de pan met de spruitjes. Doe nu ook de gebakken blokjes bacon terug in de pan.
Giet het ei-kaasmengsel over de pasta en meng goed.
Serveer direct.
Smakelijk !