Salade met restjes kip, sinaasappel & dadels

salade met restjes kip sinaasappel dadels-1

Amaai, even terug op adem komen na dat eerste eetfestijn. Kerstavond hadden we een heerlijk ontspannen gourmetavond, rustig met de voetjes onder tafel. Een “overload” aan vlees, sausjes en brood … elk stukje vlees werd rijkelijk in de sausjes gedipt. De heerlijk vettige gourmet werd afgesloten door een caloriebommetje dat ik had gemaakt nl. zelfgemaakte boudoirs (ook wel lange vingers genaamd) met witte chocolademousse en rood fruit.

salade met restjes kip sinaasappel dadels-1De volgende dagen zullen de gerechtjes toch wel iets lichter en gezonder zijn zoals deze salade met restjes kip, sinaasappel en dadels. Een ideaal gerecht om even terug op adem te komen voor het volgende eetfestijn op oudejaarsavond. Dan duik ik namelijk achter de kookpotten voor een uitgebreide menu, iets waarnaar ik al weken uitkijk.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 sinaasappels
  • 5 dadels (gebruik zachte dadels zoals bijvoorbeeld medjool)
  • restjes kip, kalkoen, varkensgebraad*
  • 1 granaatappel
  • 1 citroen
  • Tijm
  • Gemengde sla
  • Olijfolie

*heb je geen restjes kip of kalkoen meer, dan kan je ook een kipfilet bakken of pocheren.

Bereidingswijze

Snij de sinaasappels a vif en vang het vocht op. Als je de partjes er hebt uitgesneden, wring het binnenste van de sinaasappel nog uit en vang het vocht op.

Snij de dadels in de helft en verwijder de pit.
Snij de restjes kip, kalkoen of varkensgebraad in kleinere stukjes

Voor de dressing, meng 3el van het opgevangen sinaasappelsap met 3el citroensap en 2el olijfolie.
Rits de blaadjes van enkele takjes tijm af, hak deze fijn en voeg bij de dressing.

Stel nu de salade samen, doe 2 a 3el sla in een ruime kom of groot bord. Verdeel hierover de partjes sinaasappel, stukjes kip en de dadels.
Snij de granaatappel in de helft en haal er de pitjes uit. Strooi de pitjes over de salade.
Werk de salade af met de dressing en smullen maar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.