Pannenkoekjes van yoghurt & havermout gevuld met ricotta

pannenkoekjes-met-yoghurt-havermout-ricotta-1

Ook al ben ik zo’n kerstfanaat, toch doen wij op Kerstdag geen al te speciale dingen. De dag begint met een uitgebreid ontbijt gevolgd door een fixe wandeling met de hond om daarna een lekkere simpele maaltijd te maken voor mij en mijn vriend. Hetgeen waarvan ik echt kan genieten op deze dag is het uitgebreid en rustig ontbijten, geen verplichtingen of gestress die dag … gewoon alles op het gemakje.

pannenkoekjes-met-yoghurt-havermout-ricotta-1

Normaal bestaat mijn ontbijt uit havermoutpap of teffpap, dat zal op kerstochtend iets anders en uitgebreider zijn. Ook al wil ik het op deze dag iets rustiger aandoen, toch zal ik er geen probleem van maken om vlug deze heerlijke simpele pannenkoekjes van yoghurt en havermout te maken.
Opvullen doe ik ze met ricotta en vers fruit. De ricotta kan eventueel vervangen worden door griekse yoghurt.

pannenkoekjes-met-yoghurt-havermout-ricotta-1

Ingrediënten pannenkoeken (+/- 10 pannenkoeken)

  • 90gr havermoutbloem*
  • 165gr magere yoghurt of griekse yoghurt
  • 1/2 tl baking soda
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 2el gesmolten boter of gesmolten kokosolie
  • 2el maple syrup of honing
  • vanille extract
  • zout

*om de havermoutbloem te maken > mix de havermoutvlokken tot bloem

Ingrediënten vulling

  • 250gr ricotta
  • 2el maple syup
  • 2el citroensap
  • 3 a 4 mandarijntjes

Bereidingswijze pannenkoekjes

Meng de havermoutbloem met baking soda en het zout. Zet even opzij.

Meng de yoghurt met 2el citroensap, de zeste van 1 citroen, de gesmolten boter en de maple syrup.
Voeg de eieren toe en meng tot een homogene massa. Het is normaal dat dit een zeer vaste massa is.

Verhit een koekenpan met een beetje olie of boter.
Schep een grote eetlepel van het beslag in de hete pan. Duw met de achterkant van de lepel het beslag iets platter zodat er een ietwat rond pannenkoekje ontstaat.
Bak beide kanten goudbruin aan.

Doe hetzelfde voor de rest van het deeg.

Bereidingswijze vulling + afwerking

Meng de ricotta, maple syrup en citroensap tot een gladde massa.

Pel de mandarijntjes en verwijder de witte vliesjes.

Voor het torentje, begin met een pannenkoekje, smeer hierop een beetje van het ricotta mengsel, leg hierop enkele schijfjes mandarijn en leg hierop een pannenkoekje.

En nu smullen maar!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.