Ook al tel ik de dagen af tot de echte herfst begint, ik zet toch nog even een lekker zomers gerechtje op tafel. Vandaag op het menu deze heerlijke en super makkelijke salade met kip en mango. Een receptje dat je deels op voorhand al kan voorbereiden. Ideaal dus als je net zoals mij houdt van “maaltijdplanning” ofwel “meal preppen”. Geen saaie klassieke salade, wel eentje bomvol smaak. De sla gaan we grillen, de kip brengen we op smaak met curry en de mango verwerken we in een exotische mango salsa. Er hoort hier natuurlijk ook een lekker simpel sausje bij. Hiervoor hoef je enkel wat yoghurt, kerriepoeder en mayonaise te mengen.
Sla grillen? Ja, geloof mij dit is hemels. Gebruik hiervoor Romeinse sla, die je gaat halveren of eventueel in vieren gaat snijden. Deze wrijf je in met wat olijfolie en dan kort grillen in de pan. HEER-LIJK! Natuurlijk kan je ook gewoon een kropsla, fijnsnijden en zo serveren bij deze salade. Maar neem het van mij aan, gegrilde sla is toch een “dingetje” dat je gewoon moet proberen.
Bij deze salade serveerde ik geen extra rijst of noodles, maar dat kan je eventueel wel doen.
Hoe maken we deze salade met kip en mango?
Beginnen doen we met de exotische mango salsa. Deze kan je trouwens makkelijk enkele uren, zelfs een dag op voorhand maken. Hiervoor schil je een mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snij een rode paprika en een halve rode ui in kleine fijne blokjes. Hak peterselie of koriander fijn. Meng alles alvast even en breng op smaak met wat limoensap en zout. Wil je het iets pittiger dan kan je nog een jalapeno pepertje fijnhakken en ook toevoegen.
TIP! Maak je deze een dag op voorhand, bewaar deze dan afgedekt in de koelkast.
TIP! Je zou de mango ook kunnen vervangen door ananas.
Voor de kip, ik gebruikte kiphaasjes. Deze hoef je al niet meer in kleine blokjes te snijden. Meng het vlees met wat kerriepoeder of curry madres (vind ik persoonlijk iets meer smaak hebben). Dit kan je ook weer makkelijk een dag op voorhand al doen, afgedekt in de koelkast bewaren en de volgende dag gewoon bakken. Of je kan ze ook meteen bakken in de pan met een scheut olijfolie. Of eventueel in de oven kan ook.
TIP ! Je kan de kip zowel koud als warm serveren bij deze salade
Het yoghurtsausje kan je eveneens de dag voordien al maken. Hiervoor hoef je enkel yoghurt, een beetje mayonaise en kerriepoeder of curry madras te mengen. Meer is het niet.
Het laatste element is de sla, die ik heb gegrild. Om sla te grillen heb je een stevige sla nodig, in dit geval Romeinse sla. Gebruik je de mini versie dan hoef je deze alleen maar te halveren. Heb je een grote krop, dan kan je deze best in vieren snijden. Wrijf de sla goed in met wat olijfolie en grill deze kort in een (grill)pan tot de buitenkant lichtjes begint te kleuren. Serveer de sla warm bij de kip, mango salsa en het yoghurtsausje.
TIP! Je kan ook gewoon een kropsla of ijsbergsla fijnhakken en zo serveren.
Salade met kip en mango
Ingrediënten
Mango salsa
- 2 mango's
- 1 rode paprika
- 1/2 rode ui
- 2 el peterselie of koriander (fijngehakt)
- 1 limoen
- zout
Salade
- 600 gr kiphaasjes
- 1/2 limoen
- 2 + 1 el kerriepoeder (of curry madras)
- 150 gr griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 2 kroppen Romeinse sla
- Olijfolie
- Zout
Instructies
Mango salsa
- De mango salsa kan je makkelijk een dag tot enkele uren voor serveren maken.Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak fijn.Pel de ui en hak fijn. Hak de peterselie of koriander fijn.Meng alles en breng op smaak met wat limoensap en zout.Wil je het iets pittiger dan kan je nog een jalapeno pepertje fijnhakken en ook toevoegen. Dek af en bewaar in de koelkast.
Salade
- Meng de kiphaasjes met 2el kerriepoeder of curry madras, sap van een halve limoen en een snuifje zout. Je kan dit nu meteen gaan bakken of je kan dit ook enkele uren laten marineren Verhit een ruime pan met een scheut olijfolie en bak hierin de kiphaasjes mooi goudbruin en gaar.TIP! Je kan de kip zowel koud als warm serveren in deze salade
- Ondertussen kan je het yoghurtsausje maken door de yoghurt te mengen met de mayonaise en 1el kerriepoeder of curry madras.TIP! Dit kan je ook alwaar van tevoren maken en koel bewaren in de koelkast
- Voor de gegrilde sla, halveer de romeinse sla of als deze aan de grote kant is, kan je deze ook in vieren snijden. Wrijf deze in met wat olijfolie. Verhit een (grill) pan en gril hierin kort de sla tot deze lichtjes goudbruin begint te kleuren langs alle kanten.
- Serveer de sla warm met de kip, mango salsa en het yohgurtsausjeTIP! Je kan hier nog gekookte rijst of noodles bij serveren.TIP! Je kan ook gewoon een kropsla of ijsbergsla fijnsnijden en deze erbij serveren ipv de gegrilde sla.