Aardbeien hoeven niet altijd gebruikt te worden in dessertjes of smoothies. Je kan ze ook verwerken in hartelijke salades zoals ik nu heb gedaan. Tijdens de zomermaanden hou ik van simpele, voedzame en vlug te maken gerechtjes en dan is deze salade ideaal.
Ingrediënten salade (4 personen)
- 1 kropsla
- 300gr aardbeien
- pecannoten fijngehakt (handvol)
- 100gr feta
Ingrediënten gegrilde kip
- 4 kipfilets
- 1kl paprikapoeder
- 1/2kl oregano (gedroogde)
- 1/2kl cayennepeper
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Ingrediënten aardbei vinaigrette
- 4 kipfilets
- 300gr aardbeien
- 1kl suiker
- 1el citroensap
- 1el balsamicoazijn
- 2el olijfolie
Bereidingswijze vinaigrette
Verwijder de steeltjes van de aardbeien en snij de aardbeien en kleinere stukjes.
Doe de stukjes aardbei in een kookpot samen met de suiker en citroensap.
Zet op een middelhoog vuur en laat de aardbeien zachtjes sudderen voor ongeveer 10min.
Doe de aardbeien en het sap in een blender en mix glad.
Zeef de aardbeiensaus en laat even afkoelen. (Ondertussen kan je de kip bereiden)
Voeg 1el balsamicoazijn en 2el olijfolie bij de afgekoelde aardbeiensaus en meng goed.
Bereidingswijze kip
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het paprikapoeder met de gedroogde oregano, cayennepeper, peper en zout.
Kruid de kipfilets met dit mengsel.
Verhit een grillpan op een hoogpan met een scheutje olijfolie.
Bak de kipfilets goudbruin aan beide kanten (2 a 3min per kant). De kip hoeft nog niet gaar te zijn.
Leg de kipfilets in een ovenschaal en laat verder bakken in de oven voor ongeveer 10min.
Laat na het bakken, de kipfilets even rusten alvorens in stukken te snijden
Afwerking salade
Was de sla en leg op ieder orde enkele blaadjes sla.
Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snij in kwartjes. Verdeel de aardbeien over de borden.
Leg op elk bord 1 kipfilet (in stukken gesneden).
Lepel over de kipfilet een beetje van de vinaigrette.
Werk de salade af met feta (verkruimeld) en fijngehakte pecannoten.
Geniet er van !