Dit gerechtje heb ik gemaakt enkele dagen nadat we terug waren van onze reis langsheen de westkust van USA. Ik verlangde zo naar gewoon simpel gezond eten en een stukje lekkere zalm. Dat heb ik echt gemist. Eenmaal tijdens onze reis zijn we in een visrestaurant belandt maar dat viel zo tegen dat het bij die ene keer is gebleven. Dus eenmaal terug in Belgie, kon ik niet wachten om een lekker stukje zalm te eten.
Bij dit lekker stukje zalm heb ik een gewone simpele bulgursalade gemaakt die vliegensvlug klaar is. Bulgur kan je qua smaak vergelijken met couscous, maar is wel iets voedzamer.
Shoptip bulgur > bij Albert Heijn en Delhaize kan je het zeker vinden
Ingrediënten ( 4 personen)
- 300gr bulgur
- 200gr kersen
- 4 moten zalm of zalmfilet
- 6 lente-uitjes
- 100gr feta
- 1 citroen
- Peper en zout
- Olijfolie/boter
- Optioneel > bieslook
Bereidingswijze
Kook de bulgur zoals op de verpakking vermeld staat.
Vaak als de bulgur gaar gekookt dan roer ik er een eetlepel boter onder voor de smaak. Maar hier ben je natuurlijk vrij in.
Laat de bulgur even iets afkoelen
Verwarm de oven voor op 180graden.
Neem een ovenschaal en vet deze een beetje in met olijfolie.
Leg hierin de moten zalm en kruid ze met peper en zout.
Bak de zalm in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20min (hangt af van de grootte van de zalm)
Halveer de kersen en verwijder de pitten.
Hak de lente-uitjes fijn.
Meng de gekookte bulgur met de kersen, fijngehakte lente-uit en een beetje citroensap.
Kruid met peper en zout en voeg eventueel nog fijngehakte bieslook toe.
Doe de bulgursalade in een ruime kom en verkruimel hierboven de feta.
Serveer de bulgursalade met de zalm.
Laat het smaken!