Brussels Food Friends Event 11JUL #BXLFF5

BXLFF

Gisteren ben ik naar mijn eerste foodblogevent geweest, georganiseerd door Brussels Food Friends met allemaal Belgische foodbloggers.

Het werd een superleuke warme namiddag waarbij ik eindelijk kennis kon maken met andere Belgische foodbloggers en zo ideetjes, tips en eventuele samenwerkingen te bespreken. Ook al kenden we elkaar niet, toch bestond er al een onderlinge band tussen ons  … wij vinden het namelijk perfect normaal als je in de winkel maar 1 lepeltje of bord koopt  … en als wij op restaurant gaan, moeten er eerst foto’s genomen worden van het eten ook al wordt het eten koud.
BXLFF

Wie is nou Brussels Food friends (BXFF)? Maxine van de foodblog “Why I am not Skinny” en Sandy van “S Marks the Spots”  hebben in 2014 een community opgestart voor Belgische foodbloggers om deze in de spotlight te zetten. Elke maandag wordt er een Monday Top 5’s gehouden met daarbij 5 recepten van 5 foodbloggers rond een bepaald thema. Ik ben ondertussen al 2x in de top 5 beland met mijn Deluxe hamburger en zalm met maple syrup-mosterd glazuur. Elke vrijdag wordt er een “Follow them Friday” gepost waarin een Belgische Foodblog centraal staat met daarin een interview. Vorige maand was er de 50e feature van deze “Follow them Friday” en daarvoor hebben ze mij gevraagd (zie link). Daarnaast proberen ze bij BXFF 3 kennismaking momenten te houden zodat Belgische Foodbloggers elkaar kunnen ontmoeten en zo ideeën en samenwerkingen bespreken.

BXLFF BXLFF
Maar nu terug naar het event van gisteren

 

Bij een foodblogevent hoort natuurlijk ook food 🙂 en we zijn begonnen met een “ice sandwich” van Mellow Frozen yoghurt dat smaakte heerlijk bij het warme weer van gisteren.
Mellow Frozen yoghurt heeft 1 shop in Brussel waar je kan proeven van heerlijk yoghurtijs. Je ijsje kan je nog pimpen met een topping zoals fruit, koekjes, verschillende soorten siroop …
Mellow heeft ook een heel schattige ronde roze foodtruck waarmee ze naar verschillende festiviteiten trekken.
Tijdens het netwerken met andere bloggers konden we ook proeven van de heerlijke confituren van Marie-Angie. De combinaties die zij maakt zijn ongewoon maar wel superlekker! … Wat dacht je van confituur van zoete aardappel en vanille, bananenbrood confituur, confituur van banaan en courgette, venkel met ananas …
Voor meer info en bestellingen > https://www.facebook.com/confituresmarieangieBXLFF
De bekende chocolatier Neuhaus had enkele doosjes van hun overheerlijke pralines voorzien en een luxe gift box.

Deze box kon gewonnen worden door 1 van de bloggers die gisteren aanwezig waren. Aangezien ik een “social media addict” ben en enkele foto’s heb gepost gedurende dit event,  ben ik de gelukkige winnaar geworden. En lekker dat ze zijn 🙂

Schermafbeelding 2015-07-12 om 05.01.28 BXLFF
BXLFF BXLFF
Gisteren was zeker geen goede dag voor mijn lijn, ook de heerlijke “Boule de New York” waren aanwezig. Een Boule de New York is een samensmelting van een croissant, donut en een vulling van pudding … GODDELIJK !! Je kan deze heerlijkheden op verschillende locaties in Belgie kopen.
Voor meer info en verkooplocaties > http://www.bouledenewyork.be

BXLFF5 Boule de NY
BXLFF5 Boule de NY
BXLFF

Ook Anna van Olivetus was aanwezig op dit event. Olivetus verkoopt olijfolie, wijn, koffie, jams, conserven, olijven en dit allemaal uit de mooie Puglia streek in Zuid-Italie. Je kan deze producten online kopen, er zijn ook enkele winkels in Brussel en Antwerpen waar je de producten van Olivetus kan kopen.
Voor meer info > http://olivetus.com

Natuurlijk werd er ook een verfrissend drankje voorzien nl. flavoured water met citroen, munt en komkommer. Dit werd geserveerd in de zeer bekende Mason jars, voorzien door Mason Madness. Het leuke was dat we deze achteraf mee naar huis mochten nemen 🙂 . Bij de webshop van Mason Madness kan je terecht voor het gehele assortiment van de Mason Jars. Mijn bankrekening zal hiermee niet blij zijn 😉
BXLFF5 mason jars BXLFF
De locatie van deze happening was in “The Mug’ in Brussel vlakbij Schuman. The Mug is een plaats waar je meetings kan houden in een knusse omgeving.
BXLFF5 mug BXLFF
Ik vond dit foodblog event vooral geslaagd omwille van de verscheidenheid aan foodbloggers die aanwezig waren. Ik focus zelf op mijn eigen receptjes en soms een review, net zoals Sarah van “South & Peper” , Koen van “Teveel kookboeken“. en Maxine van “Why I am not Skinny“. Op de foodblog van Sandra “Leeks and High Heels” vind je dan weer receptjes, food & travel tips en leuke eetadresjes in binnen- en buitenland. Ook Sandy van “S Marks The Spots” focust zich op food & travel tips in binnen- en buitenland. Iets helemaal anders is “Meetsies“, hun opzet is om hobbykoks en foodies samen te brengen door etentje te organiseren bij de hobbykok thuis.
Er waren nog een heleboel andere foodbloggers aanwezig waar ik spijtig genoeg niet allemaal met heb kunnen spreken, maar dat zal zeker iets zijn voor het volgende event.

 

Na iets meer dan 3h te hebben gesocialized, ben ik tevreden (en ook een beetje moe) terug naar huis gekeerd samen met een goodiebag die gevuld was met een doosje pralines van Neuhaus, een potje artisjokken van Olivetus, een ticket voor het Eat! festival in Brussel, een topping voor mijn volgend yoghurtijsje bij Mellow, een goddelijke Boule de New York, mijn nieuwe Mason Jar, een gepersonaliseerd Vedett flesje en natuurlijk mijn Neuhaus box.

BXLFF Vedett

2 thoughts on “Brussels Food Friends Event 11JUL #BXLFF5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.