Tiramisu met kersen

tiramisu met kersen-1

Het is weer volle bak kersenseizoen en op het lokale marktje in de buurt kan je voor een spotprijsje een bak kopen. Dat hoef je mij dus geen tweemaal te zeggen. Gewoon al ‘s avonds een kommetje met kersen is voor mij veel lekkerder dan een zak chips of M&M’s. Ik had dus een heleboel kersen liggen … een groot deel heb ik daarvan in de diepvries gestoken om te verwerken in mijn smoothies en een ander deel heb ik verwerkt in deze zomerse tiramisu.

tiramisu met kersen-1
Vorige week toen het hier net geen 40 graden was hier in de Kempen, heb ik dit dessertje gemaakt. Het was dan wel veel te warm om te eten maar een dessertje gaat er bij mij altijd in. Deze tiramisu is wel iets lichter dan de originele, in plaats van mascarpone te gebruiken heb ik voor ricotta en griekse yoghurt gekozen.

Tip > heb je ook zoals mij een heleboel kersen gekocht en je weet niet wat er mee aan te vangen buiten direct op te eten? Steek ze in de diepvries en maak er later smoothies van. Voor je ze in de diepvries steekt > halveer en ontpit, leg ze op een snijplank en leg 15min in de diepvries. Na 15min kan je ze in een grote diepvrieszak steken en in de diepvries leggen. Zo voorkom je dat er 1 grote blok kersen ontstaat.

Ingrediënten (6 personen)

  • 6 a 9 madeleintjes (hangt van de grootte af)
  • 500gr kersen
  • 500gr ricotta
  • 250gr griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • honing
  • 5el kersenjenever (filiers) of kersenlikeur
  • vanille extract

Bereidingswijze

Halveer de kersen en verwijder de pit.
Doe de kersen in een kookpot samen met de kersenjenever en 3el honing. Laat zachtjes 20 a 25 zachtjes sudderen (met deksel op de pot).
Laat volledig afkoelen.

tiramisu met kersen-1

Meng de ricotta met de griekse yoghurt en 3el honing. Roer goed los tot een gladde massa.
Voeg de de zeste van 1 citroen toe en enkele druppels vanille extract.
Zet in de koelkast.

Vlak voor het serveren kan je de tiramisu in elkaar steken. Ik heb gewerkt met aparte glaasjes
Verbrokkel per glas 1 a 1,5 madeleintje.

tiramisu met kersen-1
Verbrokkel de madeleintjes

Lepel hierover de kersen en het sap

tiramisu met kersen-1
Werk af met het ricotta-yoghurtmengsel.

Laat het smaken !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.