Een zelfgemaakte curry stond al lang op mijn “to cook” lijstje, dat lijstje is trouwens al heel lang geworden :-). Daarom heb ik mij overlaatst geleden gewaagd aan dit populaire Aziatisch gerecht. Eigenlijk heb je hier helemaal niet zo veel werk mee en terwijl de curry zachtjes staat te sudderen kan je rustig genieten van een cocktailtje op je terras en uitkijken naar het weekend.
Shoptip voor Madras Curry poeder > bij Albert Heijn hebben ze Madras Curry poeder van Jonnie Boer
Ingrediënten (4 personen)
- 500gr nieuwe aardappelen (geschild)
- 200gr erwtjes
- 2 uien
- 2 rode pepertjes
- 1 limoen
- 1 kleine stukje gember (15gr ongeveer)
- Enkele takjes koriander
- 2kl komijnzaadjes
- 1kl madras curry poeder (vind je bij Albert Heijn)
- 1/2kl kurkuma
- 500ml natuur yoghurt
- 500ml bouillon (ik heb kipbouillon gebruikt)
- Olijfolie of andere plantaardige olie
Bereidingswijze
Hak de uien en de pepertjes fijn.
Halveer de aardappelen.
Schil de gember en hak fijn.
Snij de blaadjes van de koriander af en leg deze even opzij, hak de steeltjes grof.
Verhit een ruime kookpot met een goede scheut olie.
Fruit hierin de ui aan tot hij glazig ziet (ongeveer 8 a 10min). Laat de ui niet bruin worden.
Voeg dan de fijngehakte pepertjes toe samen met de fijngehakte gember en de kruiden (komijn, madras curry en kurkuma). Laat enkele minuten bakken.
Voeg de gehalveerde aardappelen toe en limoensap (sap van 1 limoen). Roer alles goed door zodat de kruidenmengeling rondom de aardappelen hangt.
Voeg als laatste de korianderstelen toe samen met de yoghurt en bouillon. Roer alles even goed door.
Laat de curry ongeveer 35 a 40min zachtjes sudderen tot de aardappelen gaar zijn en de saus gereduceerd is.
Als de curry klaar is, serveer met rijst of naanbrood.
Smakelijk !!