Salade met aardbeien, halloumi en rijst

Salade met aardbeien, halloumi en rijst

De maand mei heeft ons al op mooi warm weer getrakteerd, ik zou zeggen meer van dat tot eind september. Lekker genieten in het zonnetje met de benen naar boven, zonnebril op de snoet, kookboekje in de ene hand en een ice coffee in de andere hand.
Ook gezellig buiteneten hoort er natuurlijk bij en het wordt nog beter als je
deze simpele en klaar-in-30min salade met aardbeien, halloumi en rijst op tafel zet.
Vooral die “klaar in 30min” vind ik leuk om te horen bij warme zonovergoten dagen,
want dan wil je echt geen uren in de keuken staan.

Salade met aardbeien, halloumi en rijst

Bij warme dagen horen natuurlijk ook lichte frisse receptjes en dat is helemaal het geval met deze salade, die toch vullend is met heerlijke Belgische aardbeien, gegrilde halloumi, kikkererwten en rijst. Honger zal je achteraf dus zeker niet hebben.

Salade met aardbeien, halloumi en rijst

Tip > dit is een vegetarische salade maar je kan hier perfect nog een stukje vlees bij bakken als je net zoals mij een vleeseter thuis hebt rondlopen.

Ingrediënten (4 personen)

  • 300gr rijst (naar keuze of quinoa, couscous, granenmix …)
  • 200gr spinazie
  • 400gr kikkererwten
  • 250gr aardbeien
  • 50gr pistachenoten
  • 1 rode ui
  • enkele takjes munt
  • 300gr halloumi
  • Peper en zout

Ingrediënten dressing

  • 60ml olijfolie
  • 2el honing
  • 2el citroensap
  • 2tl mosterd
  • 1/2 teentje look (fijngehakt)

Bereidingswijze

Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking.
Giet af ,doe de rijst terug in de kom/kookpot en voeg meteen de spinazie
toe zodat deze door de warmte nog kan slinken.
Laat afkoelen.
*
Maak ondertussen de dressing door alle ingredienten te mengen.
*
Halveer de aardbeien, snij de rode ui in dunne plakjes, hak de pistachenoten grof.
Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken.
Meng voorzichtig de afgekoelde rijst met de kikkererwten, rode ui, aardbeien en pistachenoten.
Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Snij de de halloumi in plakjes.
Verhit een pan/grillpan en bak hierin kort de plakjes halloumi.
Werk de salade af met de plakjes halloumi en grof gehakte munt.
Serveer met de dressing.

Smakelijk!

Salade met aardbeien, halloumi en rijst

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.