Ice cream cookie sandwich

Ice cream cookie sandwich

Ice cream cookie sandwich ofwel een musthave om tijdens warme dagen in je diepvries te hebben! Bij mij steekt er ondertussen een nieuwe landing in.
Het concept is simpel, heerlijk homemade chocolate chip cookies met daartussen een bolletje ijs. Klinkt toch super, niet?
Heerlijk verfrissend tijdens een warme lente- of zomerdag of als afsluiter bij een BBQ.

Ice cream cookie sandwich

Breng 2 a 3 verschillende ijssmaken mee en mix en match naar gelieven, een toppertje voor zowel groot als klein. Je kan de cookie sandwiches gewoon ter plaatse samenstellen, dan zijn de koekjes lekker crunchy.
Of je kan de gehele cookie sandwich met het ijs ertussen ook gewoon in z’n gehele invriezen.

Ice cream cookie sandwich

De ijssmaken kan je natuurlijk zelf beslissen.
Zelf ben ik de laatste tijd “big fan” van het nieuwe merk OPPO, verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn. Een “healthier” ijs met slechts 37 a 40 calorieën per bolletjes en verkrijgbaar in 3 smaken : vanille, chocolade en salted caramel (mijn favoriet)

Ice cream cookie sandwich

Ingrediënten (+/- 16 koekjes)

  • 115gr boter/margarine (op kamertemperatuur)
  • 100gr suiker
  • 100gr bruine suiker
  • 1 ei
  • 155gr patisseriebloem
  • 75gr havermout
  • 1/2 tl baking soda
  • 100gr chocolate chips*
  • snuifje zout
  • vanille essence
  • IJs naar keuze

Callebaut

Bereidingswijze

Meng de bloem, baking soda, snuifje zout en havermout. Zet even opzij.
Doe de boter in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en klop mooi romig.
Voeg beide suikers toe en mix luchtig.
Voeg het ei en vanille essence toe en meng goed.
Voeg het mengsel van bloem-havermout-baking soda-havermout toe en meng goed tot een stevig deeg.
Op het laatste voeg je de chocolate chips toe en meng nog even kort.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat minstens 30min opstijven in de koelkast.
*
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Rol kleine balletjes van het deeg en leg op de bakplaat.
Omdat de koekjes uitzetten tijdens het bakken, kan je de koekjes best in porties bakken.
Ik legde 6 deegballetjes per bakplaat.
Bak de koekjes 15min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal uit de oven, nu zijn de koekjes nog heel bros, tijdens het afkoelen worden ze stevig.
Laat ze dus op de bakplaat liggen terwijl ze afkoelen.
Bak de rest van het deeg.
*
Nadat de koekjes volledig zijn afgekoeld kan je ze vullen met een bolletje ijs.
Ook zonder ijs zijn deze koekjes waanzinnig lekker.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.