Quiche met spinazie, geitenkaas, tomaten en quinoakorst

Quiche met tomaten, spinazie en geitenkaas met quinoakorst

Tot vorig jaar moest ik echt goed zoeken om quinoa te vinden. Tegenwoordig vind je het in elke grote supermarkt, ook het bekende rijstmerk “Bosto” is met een Quinoa assortiment op de markt gekomen.
Ik was eerst niet zo’n grote fan van dit “superfood” maar door de juiste smaken toe te voegen, vind ik het steeds lekkerder. Ik heb al eerder een zomerse quinoa salade gemaakt met erwtjes, bacon en citroen-honing dressing. En nu verwerkte ik deze granen in een korst voor een heerlijke en simpele quiche.

Quiche met tomaten, spinazie en geitenkaas met quinoakorst

Ingrediënten korst (1 taart)

Quiche met tomaten, spinazie en geitenkaas met quinoakorst

  • 250gr ongekookte quinoa (ik heb de Quinoa van Bosto gebruikt)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 40gr geraspte Parmezaanse kaas
  • zout
  • Olijfolie of boter om de taartvorm in te vetten

Ingrediënten vulling

  • 5 eieren
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes look
  • 150gr verse spinazie
  • 1 a 2  tomaten (Ik heb rode en gele gebruikt)
  • 80gr geitenkaas
  • scheutje melk
  • Peper en zout

Bereidingswijze korst

Kook de quinoa gaar zoals vermeld op de verpakking. Giet af indien nodig.
Zet opzij en laat afkoelen zodat hij ook kan drogen.

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een taartvorm in met olijfolie of boter

Als de quinoa afgekoeld en droog is, voeg dan een losgeklopt ei toe samen de Parmezaanse kaas en een snuifje zout. Meng goed.
Als de quinoa nog niet genoeg plakt, kan je een scheutje olijfolie toevoegen.

Schep de quinoa in de taartvorm (maar niet alles gelijkertijd) en druk met de achterkant van een lepel de quinoa plat op de bodem en kantjes. De quinoakorst mag een redelijke dikte hebben, anders loopt het eiermengsel straks erdoorheen.

Quiche met tomaten, spinazie en geitenkaas met quinoakorst

Bak de korst 12 a 15min in de voorverwarmde oven.

Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen.

Bereidingswijze vulling

Verwarm de oven voor op 175 graden

Pel de ui en look en hak fijn.

Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
Fruit hierin de ui en look even aan tot de ui glazig is. Roer regelmatig.

Voeg de spinazie toe en laat slinken. Roer regelmatig.
Als de spinazie geslonken is, wring goed uit. Ik heb deze in een vergiet gelegd en met een lepel goed aangedrukt zodat het vocht weg kan.

Snij de tomaten in kwartjes

Kluts de eieren met een scheutje melk en kruid met peper en zout.

Verdeel over de de bodem de spinazie. Giet hierover het eimengsel. Leg hierop de schijfjes tomaat. Verdeel de geitenkaas over de taart.

Bak de quiche ongeveer 30 a 35min in de oven tot het ei gaar is.

Haal uit de oven en serveer direct.

Quiche met tomaten, spinazie en geitenkaas met quinoakorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.