Quiche met aardappel, ham en spinazie

Deze makkelijke Quiche met aardappel, ham en spinazie is perfect voor op je weekmenu en ideaal om restjes in te verwerken. Lekker krokant bladerdeeg gevuld met aardappelen, spinazie, plakjes ham, zongedroogde tomaten en veel kaas. De eieren klutsen we los met plattekaas ipv melk of room.
Naar recept gaan

Koken met restjes, dat gaan we doen met deze quiche met aardappel, ham en spinazie. De lekkerste gerechtjes die ontstaan meestal uit het onverwachte, vaak bij het gewoon combineren met wat er nog in huis is. Dat kan je dus ook zeggen van deze super makkelijke en snelle quiche. Bladerdeeg heb ik altijd standaard in huis, daarmee kan je altijd alle kanten mee uit. Met nog een halfopen pakje gekookte krieltjes, spinazie van de vorige dag, gedroogde ham en zongedroogde tomaatjes heb ik gewoon alles in deze taart gesmeten.

TIP! Je kan de ham ook weglaten als je een vegetarische versie van deze quiche wenst. Ook gerookte zalm zou hier prima in werken.

Deze makkelijke Quiche met aardappel, ham en spinazie is perfect voor op je weekmenu en ideaal om restjes in te verwerken. Lekker krokant bladerdeeg gevuld met aardappelen, spinazie, plakjes ham, zongedroogde tomaten en veel kaas. De eieren klutsen we los met plattekaas ipv melk of room.
Hoe maken we deze Quiche met aardappel, ham en spinazie?

Beginnen doen we met het beklede van een quiche- of taartvorm met bladerdeeg. Duw de bodem en zijkanten goed aan. Verwijder het overhangende deeg niet. Na het vullen van de quiche plooien we dit gewoon naar binnen, zo gaat er niets verloren.

De bodem van de quiche gaan we bedekken met voorgegaarde aardappeltjes. Ik gebruikte hier een pakje voorgegaarde krieltjes uit de supermarkt. Je kan hier ook perfect restjes gekookte aardappel van de vorige dag voor gebruiken. Strooi hierover wat fijngehakte spinazie, zongedroogde tomaten, gedroogde ham, wat fijngehakte ui en wat geraspte kaas. Maak zo nog een laagje van spinazie, tomaten, ham, ui en kaas.
Kluts eieren los met plattekaas of kwark en kruiden. Giet dit over de groenten en kaas in de vorm. Vouw het overhangende deeg naar binnen en bak de quiche mooi gaar en goudbruin in de oven. Serveer dan direct.

Deze makkelijke Quiche met aardappel, ham en spinazie is perfect voor op je weekmenu en ideaal om restjes in te verwerken. Lekker krokant bladerdeeg gevuld met aardappelen, spinazie, plakjes ham, zongedroogde tomaten en veel kaas. De eieren klutsen we los met plattekaas ipv melk of room.
Deze makkelijke Quiche met aardappel, ham en spinazie is perfect voor op je weekmenu en ideaal om restjes in te verwerken. Lekker krokant bladerdeeg gevuld met aardappelen, spinazie, plakjes ham, zongedroogde tomaten en veel kaas. De eieren klutsen we los met plattekaas ipv melk of room.

Quiche met aardappel, ham en spinazie

Deze makkelijke Quiche met aardappel, ham en spinazie is perfect voor op je weekmenu en ideaal om restjes in te verwerken. Lekker krokant bladerdeeg gevuld met aardappelen, spinazie, plakjes ham, zongedroogde tomaten en veel kaas. De eieren klutsen we los met plattekaas ipv melk of room.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • quiche of taartvorm

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • +/- 300 gr voorgegaarde aardappelen (*)
  • 1 rode ui
  • 50 gr spinazie
  • 200 gr zongedroogde tomaten (gebruik halfgedroogde)
  • 150 gr geraspte kaas (**)
  • 6 sneetjes gedroogde ham
  • 3 eieren
  • 300 gr plattekaas
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg een taartvorm of quichevorm met het bladerdeeg. Duw de randjes goed aan.
    Verwijder het overtollige deeg niet. Na het vullen gaan we dit gewoon naar binnenplooien.
  • Snij de aardappelen in partjes en verdeel dit over de bodem van de vorm.
  • Pel de ui en hak in fijne partjes. 
    Hak de spinazie iets fijner. 
    Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes. 
    Kluts de eieren los met de plattekaas, oregano en peper en zout. Je kan dit ook met een mixer doen. Zorg dat je een mooi glad papje hebt.
  • Strooi de helft van de ui, spinazie en zongedroogde tomaten over de aardappelen. Gevolgd door een deel van de kaas. Verdeel hierover de rest van de ui, spinazie, zongedroogde tomaten.
    Giet er het eimengsel over en werk af met de resterende kaas. Vouw nu het overlappende deeg naar binnnen.
  • Bak de quiche zo'n 30min in de oven tot de vulling mooi gestold is en het bladerdeeg mooi goudbruin gebakken is.
    Serveer direct

Notities

(*) Je kan hier de restjes gekookte aardappel van de dag ervoor perfect in verwerken. Of kies voor een zakje voorgegaarde aardappeltjes uit de supermarkt
(**) Ik heb hier een mix gemaakt van Parmezaanse kaas, Gruyère en Emmentaler. Hier kan je ook zelf kiezen. 
Trefwoord aardappelen, doordeweeks recept, ham, koken met restjes, quiche, spinazie, Zongedroogde tomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.