Pulled zalm

Pulled zalm

Wat je met vlees kan maken, kan je ook met vis maken.
Geen typische (maar ook zo heerlijke) Pulled pork, wel Pulled zalm. Een receptje dat een heel pak sneller klaar is dan de versie met vlees. Een ideaal en vooral origineel gerechtje om doordeweeks op tafel te zetten, eentje met de nodige pit, smaak, smokiness en vooral super lekker. Oh en ook heel belangrijk, je kan dit receptje klaarkrijgen in minder dan 30min en je kan dit zelfs op de barbecue klaarmaken.

Pulled Pork, we kennen het allemaal wel. Langzaam gegaard varkensvlees met een kruidige “rub”, het liefst op de BBQ maar kan ook perfect in de oven, dat na het garen en wanneer het botermals is “gepulld” wordt. Zalig lekker, waar je gewoon geen genoeg van kan krijgen.
Een echt receptje om in het weekend eens te maken. Als het snel moet gaan zoals tijdens de werkweek is deze pulled zalm een heerlijk alternatief.
De zalmfilet krijgt een pittige marinade met een zoete toets en wordt gebakken in de oven. Natuurlijk kan je de zalm ook klaarmaken op de barbecue.

Wat eten we daar nu bij? Je kan er perfect een typische koolsla bij serveren. Ik koos voor een “salsa” met paprika, tomaat, komkommer & lente-ui met daarbij een wrap/tortilla. Je kan dit ook serveren tussen een hamburgerbroodje of op een toast.

Pulled zalm
Pulled zalm

Pulled zalm

Lekker en eenvoudig recept van pulled zalm, een gerechtje klaar in minder dan 30min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Pulled zalm

  • 800 gr zalmfilet
  • 1,5 el honing
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 el limoensap
  • 1 tl chilivlokken
  • Zout
  • Olijfolie

Afwerking

  • 1 rode paprika
  • 200 gr kerstomaten
  • 1/2 komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el limoensap
  • 1+1 el fijngehakte peterselie
  • Olijfolie
  • peper en zout
  • 125 gr zure room
  • 2 el yoghurt
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • wraps/tortilla's

Instructies
 

  • Begin met het maken van de groentensalsa.
    Verwijder de zaadjes & zaadlijsten van de paprika en snij in fijne kleine blokjes.
    Snij de kerstomaten in kwartjes
    Hak de lente-uitjes fijn.
    Snij in de komkommer in fijne kleine blokjes.
    Meng de groentjes in een kom. Voeg de eetlepel limoensap toe samen met 1el fijngehakte peterselie, een snuifje zout, peper en 1el olijfolie. Meng even kort en zet koel.
  • Voor het sausje, meng de zure room met de yoghurt, 1el fijngehakte peterselie, 1el fijngehakte bieslook, peper en zout. Bewaar in de koelkast
  • Voor de pulled zalm.
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Let de zalm in een ovenschaal.
    Voor de marinade, meng de honing, fijngehakte look, tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, limoensap, chilivlokken, snuifje zout en 2el olijfolie.
    Wrijf de zalm in met de marinade.
    Bak de vis mooi gaar in zo'n 20 a 25min in de oven. Op het laatste kan je de ovengrill nog even opzetten om het korstje mooi te karameliseren.
    Haal de zalm uit de oven en "pull" deze in kleine stukjes met behulp van 2 vorken.
    Serveer direct met de groentensalsa, het zure room sausje en wraps/tortilla's.
    Smakelijk
Trefwoord barbecue, bbq, doordeweeks recept, snelle recepten, zalm
Pulled zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.