Wat je met vlees kan maken, kan je ook met vis maken.
Geen typische (maar ook zo heerlijke) Pulled pork, wel Pulled zalm. Een receptje dat een heel pak sneller klaar is dan de versie met vlees. Een ideaal en vooral origineel gerechtje om doordeweeks op tafel te zetten, eentje met de nodige pit, smaak, smokiness en vooral super lekker. Oh en ook heel belangrijk, je kan dit receptje klaarkrijgen in minder dan 30min en je kan dit zelfs op de barbecue klaarmaken.
Pulled Pork, we kennen het allemaal wel. Langzaam gegaard varkensvlees met een kruidige “rub”, het liefst op de BBQ maar kan ook perfect in de oven, dat na het garen en wanneer het botermals is “gepulld” wordt. Zalig lekker, waar je gewoon geen genoeg van kan krijgen.
Een echt receptje om in het weekend eens te maken. Als het snel moet gaan zoals tijdens de werkweek is deze pulled zalm een heerlijk alternatief.
De zalmfilet krijgt een pittige marinade met een zoete toets en wordt gebakken in de oven. Natuurlijk kan je de zalm ook klaarmaken op de barbecue.
Wat eten we daar nu bij? Je kan er perfect een typische koolsla bij serveren. Ik koos voor een “salsa” met paprika, tomaat, komkommer & lente-ui met daarbij een wrap/tortilla. Je kan dit ook serveren tussen een hamburgerbroodje of op een toast.


Pulled zalm
Ingrediënten
Pulled zalm
- 800 gr zalmfilet
- 1,5 el honing
- 1 teentje look (fijngehakt)
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1 el limoensap
- 1 tl chilivlokken
- Zout
- Olijfolie
Afwerking
- 1 rode paprika
- 200 gr kerstomaten
- 1/2 komkommer
- 2 lente-uitjes
- 1 el limoensap
- 1+1 el fijngehakte peterselie
- Olijfolie
- peper en zout
- 125 gr zure room
- 2 el yoghurt
- 1 el bieslook (fijngehakt)
- wraps/tortilla's
Instructies
- Begin met het maken van de groentensalsa.Verwijder de zaadjes & zaadlijsten van de paprika en snij in fijne kleine blokjes.Snij de kerstomaten in kwartjesHak de lente-uitjes fijn. Snij in de komkommer in fijne kleine blokjes.Meng de groentjes in een kom. Voeg de eetlepel limoensap toe samen met 1el fijngehakte peterselie, een snuifje zout, peper en 1el olijfolie. Meng even kort en zet koel.
- Voor het sausje, meng de zure room met de yoghurt, 1el fijngehakte peterselie, 1el fijngehakte bieslook, peper en zout. Bewaar in de koelkast
- Voor de pulled zalm. Verwarm de oven voor op 180 graden.Let de zalm in een ovenschaal.Voor de marinade, meng de honing, fijngehakte look, tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, limoensap, chilivlokken, snuifje zout en 2el olijfolie. Wrijf de zalm in met de marinade.Bak de vis mooi gaar in zo'n 20 a 25min in de oven. Op het laatste kan je de ovengrill nog even opzetten om het korstje mooi te karameliseren.Haal de zalm uit de oven en "pull" deze in kleine stukjes met behulp van 2 vorken.Serveer direct met de groentensalsa, het zure room sausje en wraps/tortilla's.Smakelijk
