Preistoemp & Kabeljauw met Camp’s mosterdkorstje

Camps preistoemp met kabeljauw mosterdkorstje

Vorige week stond de postbode weer voor de deur met een pakje …Nog steeds als ik een pakje krijg dan voel ik mij precies terug een kind met Sinterklaas. Ik had totaal geen idee wat dit kon zijn.
Eenmaal het pakje open, zag ik een superleuk houten kistje met daarop Camp’s en toen is mijn Euro gevallen.
In het kistje zaten 6 potjes waaronder mosterd en pickles waarvoor Camp’s bekend staat. De overige potjes waren zure uitjes, augurkjes en kappertjes. Mijn hersenen begonnen al op volle toeren te draaien en ik zat bomvol ideetjes wat hiermee te maken … een bekende steak tartaar, stoemp met pickles, vis of vlees met een mosterdsausje …

Camps preistoemp met kabeljauw mosterdkorstje

Wie of wat is nu eigenlijk Camp’s?
Het bedrijf bestaat al sinds 1905, toen vader Frans Louis Camps zijn eigen groenten liet inpekelen. In 1918 werd dan ook gestart met de productie van mosterd naast de bestaande productie van pickles. De kinderen van Frans hebben er voor gezorgd dat de producten nationaal en internationaal bekend werden.

Ondertussen zijn we 110jaar verder en nog steeds wordt de pickles gemaakt volgens het recept van 1905. Camp’s heeft 3 soorten pickles op de markt nl. Engelse Pickles (met verschillende kruiden en groenten), Piccalilli (bevat meer saus en minder groenten dan de pickles) en Franse Pickles (enkel verkrijgbaar voor groothandel)

Ook de mosterd bestaat uit 3 verschillende soorten nl. zuivere mosterd (fijne sterke mosterd gekleurd met kurkuma), mosterd met graantjes en Dijon mosterd.

Naast de mosterd en pickles verkoopt Camp’s ook zilveruitjes, kappertjes en augurkjes. Sinds kort verkopen ze ook rode kool ingelegd op zoetzure azijn.

Camps preistoemp met kabeljauw mosterdkorstje

De producten van Camp’s kan je kopen via hun website ( http://www.vancamps.be/index.html), op hun website kan je ook de verkooppunten bij jou in de buurt terugvinden.

Camps preistoemp met kabeljauw mosterdkorstje

Toen ik het doosje opendeed, viel mijn oog direct op het potje mosterd met caramel. Deze is 1 van de nieuwste producten van Camp’s. Honing met mosterd is een klassieke combinatie die ik vaak gebruik, maar wat met een mosterd met karamel? Ik heb het gewoon uitgeprobeerd en maakte er een mosterdkorstje mee voor op een klassiek stukje kabeljauwfilet. Uiteindelijk proef je de karamel niet maar hij zorgt er wel voor dat de mosterd niet te overheersend is, wat ik soms wel storend vind bij gerechten met mosterd.
Dus ik ben fan van deze mosterd!!

Camps preistoemp met kabeljauw mosterdkorstje

Ingrediënten preistoemp (4 personen)

 • 1kg aardappelen
 • 4 stengels prei
 • 1 ui
 • 100ml groentebouillon
 • Peper en zout
 • Olijfolie / boter
 • Optioneel > enkele takjes verse tijm

Ingrediënten kabeljauw

 • 4 stukken kabeljauw* (het beste en graatloze stukje is het haasje)
 • 6el Camp’s mosterd met caramel of graantjesmosterd **
 • 3el paneermeel
 • peper en zout
 • olijfolie
 • Optioneel > een snuifje gedroogde dragon

*je kan ook een ander stukje witte vis gebruiken of zelfs zalm
** je kan natuurlijk ook een andere graantjesmosterd gebruiken

Bereidingswijze preistoemp

Schil de aardappelen, doe ze in een ruime kookpot met water en zout. Kook ze gaar.
Ondertussen kan je de prei voorbereiden.

Snij de prei in kleine stukjes.
Pel de ui en hak fijn.
Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie of boter.
Stoof hierin eerst de ui glazig. Laat de ui niet bruin worden, roer daarom regelmatig.
Voeg de stukje prei toe en laat nog enkele minuutjes meestoven.
Giet de bouillon bij de groentjes en doe er eventueel ook enkele takjes tijm bij. Zet het deksel op de pot en laat dit op een zacht vuurtje 15min sudderen.

Ondertussen zullen de aardappelen gaar zijn, giet af en stamp ze al plat.

Als de prei gegaard is, voeg de geplette aardappelen toe. Meng tot een gladde puree en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog een klontje boter toe of een scheutje olijfolie om de stoemp lekker smeuïg te maken.
Hou de puree warm zodat je ondertussen de vis kan klaarmaken.

Bereidingswijze Kabeljauw

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Meng in een kommetje de mosterd, paneermeel, 2el olijfolie en eventueel de dragon tot een gladde dikke massa. Als het te lopend zou zijn, voeg dan nog een beetje paneermeel toe.

Leg de stukjes kabeljauw in een ingevette ovenschaal en kruid ze met peper en zout.
Verdeel het mosterdmengsel over de vis en zorg dat de bovenkant van de vis helemaal bedekt is met de mosterd.
Bak de vis ongeveer 20min in de voorverwarmde oven.
**
Zodra de vis gaar is, haal uit de oven en serveer direct met de preistoemp

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.