Uittip : Rotterdamse Markthal + Jamie’s Italian

Rotterdam Markthal en Jamie's Italian

Wie mij een beetje volgt op Instagram of Twitter, dan weet je dat ik vorige week een bezoekje heb gebracht aan de Rotterdamse Markthal en het gloednieuwe Italiaanse restaurant van niemand minder dan Jamie Oliver.

Rotterdam Markthal en Jamie's Italian Rotterdam Markthal en Jamie's Italian

Weken heb ik uitgekeken naar dit bezoek, als foodie is de markthal een paradijs op aarde. Vorige week was het dan eindelijk zo ver, het is een leuk gezellig gastronomisch weekendje geworden. Op zaterdag zijn we richtig Utrecht getrokken om een bezoekje te brengen aan de bekende Tasty beurs, dat was de eerste “foodie heaven” van het weekend. In de namiddag zijn we het centrum van Utrecht gaan verkennen. Wat heeft deze stad mij aangenaam verrast … gezellige straatjes en winkeltjes, leuke originele eetadresjes, …

Na een nachtje slapen in Utrecht, zijn we de volgende ochtend richting Rotterdam getrokken. Eenmaal je de skyline van Rotterdam ziet dan merk je ongetwijfeld ook de iconische markthal op. De buitenkant ziet er al redelijk impressionant uit … wacht dan tot je binnen bent … FENOMENAAL … geen woorden voor.
Ik was al eerder in Madrid naar de Mercado San Miguel geweest waar ik al serieus van onder de indruk was, wel dit is nog een niveau hoger.

Rotterdam Markthal en Jamie's Italian Rotterdam Markthal en Jamie's Italian
Rotterdam Markthal en Jamie's Italian-9 Rotterdam Markthal en Jamie's Italian

Stipt om 12h gingen de deuren open van de hal en ik wist niet waar eerst te kijken, er zijn maar liefst 96 kraampjes en 20 winkel/horecagelegenheden. De ontdekkingstocht langsheen de kraampjes kon beginnen en wat echt opviel was de versheid van de producten.
Ook de verscheidenheid aan producten is enorm … groenten, fruit, vlees, vis, droge worsten, kaas, brood, verse pasta, olijven, noten, gedroogde vruchten, chocolade, kruiden, …

Rotterdam Markthal en Jamie's Italian Rotterdam Markthal en Jamie's Italian
Rotterdam Markthal en Jamie's Italian Rotterdam Markthal en Jamie's Italian

Van naar al dat eten te kijken en de heerlijke geuren die vrijkomen van de producten, daarvan krijg je een hongertje. Ik wist dat Jamie Oliver net een restaurant had geopend in de markthal, maar je hebt nog een heleboel andere eetadresjes. Zo zijn er kraampjes met Spaanse Pinxtos, Turkse gözleme, chocolade kebabs, verse Italiaanse pasta, Belgische frietjes, frozen yoghurt, Amerikaanse donuts …

Omdat er geen wachtrij was bij Jamie’s, er waren nog plaatsjes vrij en omdat ik het water in de mond kreeg bij het lezen van de menukaart was ik verkocht. Ons culinair weekendje werd met een toppertje afgesloten.
De inrichting van het restaurant is een mengeling van oud, nieuw, industrieel en Italiaanse invloeden. De bedoeling van Jamie Oliver met dit restaurant was dat het betaalbaar en toegankelijk is voor iedereen waarbij lekker eten en ontspannen gezelligheid centraal staan. Dat vind je hier allemaal terug.
De bediening is lekker los, niet te formeel. Op de menukaart heb je een verscheidenheid aan Italiaanse gerechtjes. Je kan beginnen met antipasti waarbij je kan kiezen uit brood & Nibles, buschetta’s of planken met verschillende kleine gerechtjes.

Rotterdam Markthal en Jamie's Italian Rotterdam Markthal en Jamie's Italian-12

Omdat we die ochtend goed hadden ontbeten, hebben we enkel gekozen voor een hoofdgerecht. Maar pff …. kies maar eens uit al die heerlijke gerechten. Er staan maar liefst 9 verschillende pasta’s op de menu waaronder de bekende Tagliatelle van Gennaro’s (als je vaak naar Jamie op TV kijkt, dan ken je Gennaro wel 😉 ). De pasta wordt trouwens vers bereid, dat kan je namelijk live zien in de Markthal.
Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Noorse zalm met citroenricotta, gegrilde groenten met balsamico & een frisse salade (+ frietjes met rozemarijn en look). De mamsie die mijn gezelschap was tijdens dit culinaire weekend had al snel beslist nl. de burger Italiano.
Na amper 15min wachten, kregen we ons eten voorgeschoteld en wat zag dat er goed uit … Mijn moeder wist even niet hoe te beginnen aan haar reuze burger maar de smakelijkheid liep er van af. Tussen een briochebroodje lag een smeuige beefburger met daarop een sneetje gesmolten fontina kaas, gebakken uiringen en pikant spek. Ze is geen grote eter maar van deze burger bleef op het laatste niet veel meer over.

Rotterdam Markthal en Jamie's Italian Rotterdam Markthal en Jamie's Italian

De Noorse zalm die ik kreeg voorgeschoteld was perfect bereid met een lichte kruiding. De citroenricotta en de gegrilde groentjes met balsamico paste perfect bij de vis. MAAR het beste waren de frieten … lekker vers goudgeel gebakken frietjes met rozemarijn en look. Misschien paste dit niet  bij de zalm maar “Who cares?”,  ze waren gewoon verrukkelijk!
Als ik dan toch 1 puntje van kritiek mag geven over het restaurant is dat het heel rumoerig/ lawaaierig is. Een gesprek voeren met je gezelschap zal lastig zijn maar laat dit je niet tegenhouden om er eens iets te gaan eten.

Tips >
+ Openingsuren van de markthal = van maandag tot zaterdag van 10h tot 20h, op vrijdag is het zelfs open tot 21h // Op zondag van 12h tot 18h

+ Er is een ruime parking onder de markthal, wel redelijk prijzig (30eur voor een hele dag)
+ Kom je met de trein? Het is ongeveer 25min wandelen van het Centraal station tot de Markthal.
+ Er is trouwens een directe Thalys met vertrek vanuit Brussel Zuid (stopt ook in Antwerpen Centraal) naar Rotterdam of er is ook een directe IC trein vanuit Brussel Zuid (met ook haltes in Mechelen en Antwerpen). Deze IC trein doet er wel iets langer over maar de prijs is iets goedkoper dan de Thalys. Extra tip > Als je Thalys op tijd boekt (3 maanden voor vertrek) dan heb je wel kans op heel goedkope tarieven.

+ Ben je van plan om iets bij Jamie’s te gaan eten, reserveer dan voor alle zekerheid een tafeltje. Je kan dit online doen via > https://www.jamieoliver.com/italian/netherlands/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.