Pastasalade met zalm, een lekker makkelijke zomerse salade die nu eens altijd smaakt. Een gezonde salade die je trouwens ook nog makkelijk kan aanpassen en wat extraatjes aan kan toevoegen. Simpelheid troef bij dit soort salades en dat is toch wel een must tijdens een zomerdag. Deze salade is klaar in amper 30min en vraagt totaal niet veel werk. Onder de pasta gaan we erwtjes, komkommer, gebakken courgette, komkommer, lente-ui, sjalot en kruiden mengen. Daar komt nog een lekker licht yoghurtsausje bij. Simpel maar heel goe!
TIP! Geen fan van zalm, je zou hier ook stukjes gebakken kip aan kunnen toevoegen of blokjes kaas.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere zomerse salades? Check dan zeker deze receptjes ook even
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pastasalade met zalm?
- Pasta : type penne, fusili, …
- Erwtjes (diepvries)
- Courgette
- Oregano : gedroogd
- Komkommer
- Lente-ui
- Sjalot
- Peterselie en dille
- Gerookte zalm of je zou ook verse zalm kunnen gebruiken en deze bakken in de pan of oven
- Yoghurt : gebruik natuuryoghurt of Griekse yoghurt
- Mayonnaise
- Mosterd
- Citroen
Hoe maak je deze Pastasalade met zalm ?
Begin met de pasta te koken zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken. Ondertussen kan je ook de erwtjes even kort koken (max 1min). Giet af en spoel ook goed onder koud water.
Vervolgens snij je de courgette in kleine blokjes. Bak deze kort in de pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak ze niet te lang (zo’n 2 a 3min), ze mogen nog krokant zijn. Haal van het vuur en laat ook ietwat afkoelen.
Ondertussen kan je de rest van de groentjes en kruiden fijnsnijden nl. komkommer, lente-ui, sjalot (of rode ui), peterselie en dille. Ook het sausje kan je nog maken door yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap, peper en zout te mengen.
Doe de pasta in een ruime kom. Doe er de erwtjes, courgette, komkommer, lente-ui, sjalot en kruiden bij. Meng alvast goed. Giet er zo’n 2/3 van het sausje over en meng opnieuw goed. Je kan de salade nu meteen serveren. Werk deze dan af met gerookte zalm reepjes en serveer er het sausje apart bij.
Je kan de salade ook op voorhand maken zo zal ie nog meer smaak hebben. Dek deze dan goed af met plasticfolie en bewaar in de koelkast. Door te staan zal de pasta de saus opnemen. Vlak voor het serveren, giet je er de saus dan nog over en meng goed.
Pastasalade met zalm
Ingrediënten
- 400 gr pasta (penne, fusili, …)
- 150 gr erwten (diepvries)
- 1 courgette
- 1/2 tl oregano (gedroogd)
- 1 komkommer
- 1 kleine sjalot (of 1 kleine rode ui)
- 2 grote lente-uitjes
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 1,5 el dille (fijngehakt)
- Olijfolie
- 200 gr gerookte zalm
Sausje
- 150 gr yoghurt (natuuryoghurt of griekse yoghurt)
- 1,5 el mayonaise
- 1 kl mosterd
- 1 el citroensap
- Peper en zout
Instructies
- Kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.Eenmaal gaar, giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en afkoelen.
- Kook ondertussen ook de erwtjes heel kort (minuutje) in licht gezouten water. Spoel dan goed onder koud water. Zet even opzij
- Ondertussen kan je ook de courgette in kleine blokjes snijdenVerhit een pan met een royale scheut olijfolie. Stoof hierin heel kort de courgette aan (2 a 3min). Breng op smaak met oregano, peper en zout. De courgette mag niet plat gebakken zijn, deze mag nog lekker krokant zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Snij de komkommer in fijne blokjesHak de lente-ui en sjalot heel fijn.Maak het sausje door alle ingrediënten te mengen. Snij de zalm in kleine sneetjes of reepjes.
- Doe de pasta in een ruime mengkom. Doe er de erwtjes, courgette, komkommer, lente-ui, sjalot, peterselie en dille bij. Meng alvast even.Giet er zo'n 2/3 van het sausje over en meng goed.
- Je kan de pastasalade nu direct serveren. Serveer het resterende sausje er apart bij en werk de salade af met de gerookte zalm. Of dek de salade goed af en bewaar in de koelkast tot voor het serveren. Zo zal de salade nog meer smaak krijgen. Door te staan, zal de pasta het sausje opnemen. Dus vlak voor het serveren, voeg je het resterende sausje toe en meng nog even goedSmakelijk