Pastasalade met tonijn en perzik

Deze makkelijke pastasalade met tonijn en perzik is gewoon onmisbaar tijdens de zomer. Klaar in 30min, makkelijk op voorhand te maken, bomvol verse groenten, eieren, tonijn en kruiden. Daarbij komt nog een lekker lichte saus op basis van yoghurt, mayonaise en chilisaus ideaal als doordeweeks maaltijd of bijgerecht bij een barbecue
Naar recept gaan

Deze pastasalade met tonijn en perzik is eigenlijk een combinatie van receptjes die steevast tijdens de zomer hier op tafel komen. Ik heb het dan over een pastasalade en perziken gevuld met tonijn, onmisbaar toch. Klassiekers waarmee je bij iedereen blijft scoren. Dus laten we die 2 toppers combineren en deze heerlijke en vooral super makkelijke pastasalade mee maken. Een veelzijdig recept bomvol groentjes, een eitje, stukjes perzik, tonijn en een romig saus op basis van yoghurt, mayonaise en chilisaus.

Ja, een veelzijdige salade want je kan hem gewoon als doordeweekse maaltijd maken en de restjes de volgende meenemen als lunch. Plan je een picknick dan is deze ideaal om mee te nemen. Of staat er een barbecue op de planning, dan kan je deze perfect als bijgerecht serveren.

Deze makkelijke pastasalade met tonijn en perzik is gewoon onmisbaar tijdens de zomer. Klaar in 30min, makkelijk op voorhand te maken, bomvol verse groenten, eieren, tonijn en kruiden. Daarbij komt nog een lekker lichte saus op basis van yoghurt, mayonaise en chilisaus ideaal als doordeweeks maaltijd of bijgerecht bij een barbecue

Hoe maken we deze pastasalade met tonijn en perzik?

Het is een pastasalade dus beginnen we met afkoken van de pasta. Ik gebruikte hiervoor macaroni. Maar je kan hier eender welke pastasoort voor gebruiken (alhoewel spaghetti of tagliatelle zou ik niet gebruiken). Eenmaal gaar, giet af en laat volledig afkoelen.
Daarnaast kan je ook al de eieren hard koken (reken op zo’n 8 a 10min). Giet af en spoel onder koud water of laat ze afkoelen in een kom met koud water.
TIP! Je zou de pasta eventueel de dag voordien al kunnen afkoken.

Dan is het tijd voor wat snijwerk. Hak de paprika in kleine fijne blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en hak ook fijn. Ook de rode ui, bieslook en peterselie mogen heel fijngehakt worden. Halveer de perzik, verwijder de pit en snij in kleine blokjes. Ik voegde ook mais ui blik toe, spoel dit wel eerst. Doe alle groenten, ui, perzik en kruiden in een mengkom. Meng alvast kort en voorzichtig. Voeg dan de afgekoelde pasta toe en meng nog eens even kort.
TIP! Ik gebruikte verse (bijna rijpe perziken). Je kan deze eventueel ook vervangen door nectarine of abrikozen. Of als deze buiten het seizoen zijn, een perziken uit blik.

Maak ook even snel de saus. Hiervoor meng je yoghurt met mayonaise en chilisaus. Ik gebruikte hiervoor Sriracha saus, je kan ook een beetje sambal oelek gebruiken. Geen zin om chilisaus in huis te halen, dan gebruik je gewoon wat ketchup.

Doe ongeveer de helft van de saus bij de pastasalade en meng voorzichtig. Voeg vervolgens de tonijn (uit blik – uitgelekt) en meng nog even kort. De rest van de saus serveer je er gewoon apart bij. Sommige verkiezen veel saus, andere dan weer niet. Bewaar de pastasalade in de koelkast.
TIP! Ik gebruik tonijn uit blik in olijfolie. Deze heeft naar mijn mening iets meer smaak. Natuurlijk kan je ook tonijn in eigen nat gebruiken.
TIP! Als je de salade lang op voorhand maakt, dan kan je best voor het serveren nog wat van de saus toevoegen. Deze zal namelijk in de pasta trekken.

Deze makkelijke pastasalade met tonijn en perzik is gewoon onmisbaar tijdens de zomer. Klaar in 30min, makkelijk op voorhand te maken, bomvol verse groenten, eieren, tonijn en kruiden. Daarbij komt nog een lekker lichte saus op basis van yoghurt, mayonaise en chilisaus ideaal als doordeweeks maaltijd of bijgerecht bij een barbecue
Deze makkelijke pastasalade met tonijn en perzik is gewoon onmisbaar tijdens de zomer. Klaar in 30min, makkelijk op voorhand te maken, bomvol verse groenten, eieren, tonijn en kruiden. Daarbij komt nog een lekker lichte saus op basis van yoghurt, mayonaise en chilisaus ideaal als doordeweeks maaltijd of bijgerecht bij een barbecue

Pastasalade met tonijn en perzik

Deze makkelijke pastasalade met tonijn en perzik is gewoon onmisbaar tijdens de zomer. Klaar in 30min, makkelijk op voorhand te maken, bomvol verse groenten, eieren, tonijn en kruiden. Daarbij komt nog een lekker lichte saus op basis van yoghurt, mayonaise en chilisaus ideaal als doordeweeks maaltijd of bijgerecht bij een barbecue
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gr pasta (macaroni, penne, spirelli, … )
  • 4 eieren
  • 2 paprika's
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 perziken (verse)
  • 100 gr mais (blik – uitgelekt)
  • 2 blikjes tonijn (*)
  • 150 gr griekse yoghurt
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 a 2 el chilisaus (**)
  • Zout
  • citroen

Instructies
 

  • Begin met de pasta gaar te koken zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af en laat volledig afkoelen.
    Kook ook alvast de eieren hard voor zo'n 8 a 10min. Leg ze dan in een kom met koud water om af te koelen.
  • Dan gaan we alle groenten, kruiden en fruit snijden.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.
    Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en hak eveneens in kleine blokjes.
    Pel de rode ui en hak fijn.
    Hak de bieslook en peterselie fijn.
    Halveer de perziken, verwijder de pit en snij in kleine blokjes.
    Spoel de mais uit blik en laat even uitlekken.
    Laat ook de tonijn uit blik alvast even uitlekken.
  • Doe alvast alle groenten, ui, kruiden en perzik in een mengkom. Meng kort en voorzichtig.
    Voeg hier nu ook de afgekoelde pasta aan toe, meng even.
  • Maak het sausje.
    Die doe je door de yoghurt los te roeren met de mayonaise en de chilisaus. Begin met 1el van de chilisaus, proef en voeg eventueel nog wat toe.
  • Doe ongeveer de helft van de saus bij de pastasalade en meng voorzichtig. Voeg vervolgens de tonijn en meng nog even kort. De rest van de saus serveer je er gewoon apart bij.
    Breng de salade verder op smaak met zout en eventueel wat citroensap
    Bewaar de pastasalade in koelkast
    Smakelijk

Notities

(*) ik gebruik altijd tonijn in olijfolie, dit vind ik persoonlijk iets meer smaak hebben. Natuurlijk kan je ook tonijn op eigen nat gebruiken. 
(**) ik gebruikte Sriracha saus, je kan eventueel ook Sambal oelek gebruiken. Of vervang eventueel door ketchup. 
Trefwoord barbecue, bijgerecht, doordeweeks recept, klaar in 30min, pasta, pastasalade, perziken, tonijn, yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.