Pastasalade met mandarijntjes & teriyaki dressing

salade met mandarijntjes en terriyaki

Hebben jullie gisteren ook te veel gesnoept? Ik wel 🙂
Eenmaal een stukje chocolade, marsepein of speculaas aangeraakt en binnen de 5min schiet er niets meer van over. Mandarijntjes mag dan misschien ook wel iets typisch voor Sinterklaas zijn, daar heb ik dan geen oog voor tijdens mijn “snoepbui”, hoe meer suiker hoe beter. Daarom doen we vandaag iets gezonder met deze pastasalade en nu heb ik wel oog voor die frisse gezonde mandarijntjes.

salade met mandarijntjes en terriyaki

Voor de dressing, heb ik teriyaki saus gebruikt. Deze kan je kopen bij Aziatische winkels, Albert Heijn of Delhaize. Vind je deze niet dan kan je ook sojasaus gebruiken.

Ingrediënten salade (4 personen)

  • 225gr pasta
  • 1 rode ui
  • 45gr pijnboompitten
  • 2 handjes vol verse spinazie
  • 50gr gedroogde veenbessen (of rozijnen)
  • 3 mandarijntjes

Ingrediënten dressing

  • 3el teriyaki saus
  • 3el olijfolie (of andere olie)
  • 2el azijn
  • 1el honing

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar, giet af en laat iets afkoelen.

Verhit een pan, doe hierin de pijnboompitten en bak ze goudbruin aan. Schud regelmatig omdat ze anders vlug zwart worden.
Pel de ui en snij in fijne ringetjes.
Pel de mandarijntjes, verwijder de witte velletjes en snij elk partje in de helft. Je hoeft deze niet in de helft te snijden, maar is iets makkelijker om te eten.

Doe alle ingredienten van de dressing in een mengkommetje en meng goed.

Meng de lauwe pasta met de spinazie, rode ui, pijnboompitten, gedroogde veenbessen en de partjes mandarijn.
Serveer de salade met de dressing.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.