Hebben jullie gisteren ook te veel gesnoept? Ik wel 🙂
Eenmaal een stukje chocolade, marsepein of speculaas aangeraakt en binnen de 5min schiet er niets meer van over. Mandarijntjes mag dan misschien ook wel iets typisch voor Sinterklaas zijn, daar heb ik dan geen oog voor tijdens mijn “snoepbui”, hoe meer suiker hoe beter. Daarom doen we vandaag iets gezonder met deze pastasalade en nu heb ik wel oog voor die frisse gezonde mandarijntjes.
Voor de dressing, heb ik teriyaki saus gebruikt. Deze kan je kopen bij Aziatische winkels, Albert Heijn of Delhaize. Vind je deze niet dan kan je ook sojasaus gebruiken.
Ingrediënten salade (4 personen)
- 225gr pasta
- 1 rode ui
- 45gr pijnboompitten
- 2 handjes vol verse spinazie
- 50gr gedroogde veenbessen (of rozijnen)
- 3 mandarijntjes
Ingrediënten dressing
- 3el teriyaki saus
- 3el olijfolie (of andere olie)
- 2el azijn
- 1el honing
Bereidingswijze
Kook de pasta gaar, giet af en laat iets afkoelen.
Verhit een pan, doe hierin de pijnboompitten en bak ze goudbruin aan. Schud regelmatig omdat ze anders vlug zwart worden.
Pel de ui en snij in fijne ringetjes.
Pel de mandarijntjes, verwijder de witte velletjes en snij elk partje in de helft. Je hoeft deze niet in de helft te snijden, maar is iets makkelijker om te eten.
Doe alle ingredienten van de dressing in een mengkommetje en meng goed.
Meng de lauwe pasta met de spinazie, rode ui, pijnboompitten, gedroogde veenbessen en de partjes mandarijn.
Serveer de salade met de dressing.
Smakelijk!